Kültür - Sanat Vefatının 5. yılında Turan Yazgan anılacak
Paylaş
Vefatının 5. yılında Turan Yazgan anılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, ömrünü Türk dünyasına adayan Prof. Dr. Turan Yazgan’ı vefatının 5. yılında düzenleyeceği özel bir programla anacak

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (TDAV) ile birlikte akademisyen ve yazar Prof. Dr. Turan Yazgan’a vefa programı düzenleyecek. Türk kültürünün araştırılması, geliştirilmesi, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük emeği olan Prof. Dr. Turan Yazgan, 2 Aralık Cumartesi günü 14.00’te İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde anılacak.

Türk dünyasındaki hizmetleri nedeniyle 200’den fazla plaketle ödüllendirilen ve birçok fahri doktora unvanı bulunan TTuran Yazgan’ı anma programı, “Fotoğraflarla Turan Yazgan” adlı serginin açılış töreni ile başlayacak. Akabinde TDAV Genel Başkanı ve aynı zamanda Turan Yazgan’ın oğlu olan Közhan Yazgan açılış konuşması yapacak. Ardından TDAV kurucusu olan Turan Yazgan’ın hayatını anlatan bir belgesel gösterimi olacak. Program kapsamında Irak’ın Kerkük bölgesinde yaşayan Türkmeneli halkının haklarını korumak için mücadele eden Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve milletvekili Erşad Salihi, “Türk Dünyası’nın Kanayan Yarası: Türkmeneli” başlıklı bir konferans verecek. Etkinliğin devamında “Türk Dünyası Turan Yazgan Büyük Ödülü”ne layık görülen Erşad Salihi’ye ödülü takdim edilecek.

Program, Kerküklü TRT sanatçısı Ahmet Tuzlu’nun Kerkük türkülerinden seçkiler sunacağı mini konseri ile son bulacak.

“Vefatının 5. Yılında Prof. Dr. Turan Yazgan’ı Anma Programı”, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Haberin Devamı