Eğitim - Kariyer Veliler için TEOG takvimi

Veliler için TEOG takvimi

Paylaş
Veliler için TEOG takvimi

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, TEOG sınavlarından sonra yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı;

-2 MAYIS: Bu tarihten itibaren girebilme ihtimalinizin olduğu okullara giderek bilgi alınız.

Haberin Devamı

-5 HAZİRAN: Ortak sınavların puanları ilan edilecek.

-5-9 HAZİRAN: Puanlarınızla ilgili itirazlar 5-9 Haziran tarihleri arasında yapılabilecek.

-24 HAZİRAN: Tercihlere esas alınacak kontenjan tabloları ilan edilecek. Bu listelerdeki okullara geçen yıl giren öğrencilerin yüzdelik dilimlerini görebileceksiniz. Aynı gün Yerleştirmeye Esas Puanınız da yayınlanacak.

-24 HAZİRAN–10 TEMMUZ: Bu tarihler arasında sınavla öğrenci alacak özel okulların kayıtları yapılacak. Bu dönemde belirli bir kayıt takvimi doğrultusunda bazı özel okullar kendi puan hesaplama yöntemiyle, bazı okullar ise YEP ile öğrenci alacak. Bu dönemde puanınızın yetmesi kaydıyla girmeyi en çok istediğiniz okullardan birine kayıt yaptırabilirsiniz. Ancak yayınlanmış olan taslak kılavuzundan özel okula kayıt yaptıran öğrencilerin merkezi yerleştirme için tercih yapamayacağını anlıyoruz.

Haberin Devamı

-6-16 TEMMUZ: Bu tarihler arasında merkezi yerleştirme için tercih başvuruları alınacak. Öğrenciler 25 okuldan oluşan bir tercih listesi hazırlayacaklar. MEB e-Okul’da yayınlanan 2015 yılı ortaöğretim kurumlarına geçiş uygulaması ile ilgili tercih listelerinde okulların 2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre yüzdelik dilimini görebilirsiniz. 2014 yerleştirme sonuçları yayınlanmamıştır.

Yine de bu listelerdeki yüzdelik dilimler size fikir verecektir, inceleyiniz. Tercih listesi hazırlarken, MEB’de yayınlanacak olan okulların kontenjan tablolarını ve okula geçen yıl giren öğrencilerin yüzdelik dilimlerini inceleyiniz.

Tercih listenize alacağınız 25 okuldan ilk 10’unu kendi yüzdelik diliminizden de yüksek okullara, 5’ini kendi yüzdelik diliminizdeki okullara, son 10’unu da kendi yüzdelik diliminizden daha düşük okullara ayırınız. Bu dönemde tek yerleştirme yapılacak, tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrenciler bir anlamda açık liseye düşecekler. Dolayısıyla tercih listenizi istediğiniz okullardan birine yerleşmek üzere oluşturunuz.

-14 AĞUSTOS: Merkezi yerleştirme sonuçları bu tarihte ilan edilecek.