Eğitim - Kariyer Velilerin yüzde 85’i okul servislerine güvenmiyor

Velilerin yüzde 85’i okul servislerine güvenmiyor

Paylaş
Velilerin yüzde 85’i okul servislerine güvenmiyor

Tüm Türkiye’de bugün itibariyle okul zilinin çalmasıyla birlikte 'Okul servisleri ne kadar güvenli?' tartışması tekrar gündeme geldi. Yapılan bir araştırma ise velilerin yüzde 85’inin okul servislerine güvenmediğini ortaya koydu

Online araştırma şirketi DORinsight “Okul Servisi Araştırması” gerçekleştirdi. Araştırma kapsamında katılımcılara “Okul servislerine güveniyor musunuz?” diye sorulduğunda katılımcıların yüzde 43’ü “okul servislerine güvenmiyorum” yanıtını verdi. Yüzde 42’si ise “okul servislerine güvenmediğini ama alternatifinin olmadığı” yanıtını verdi. Katılımcıların sadece yüzde 15’i "Okul servislerine güveniyorum" dedi.

YÜZDE 46'SI ŞOFÖRÜ TANIMIYOR

15-18 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmada katılımcılara “Çocuğunuzun okul servisinin şoförünü ve şirketi hakkında bir fikriniz var mı?” sorusu yöneltildiğinde, katılımcıların yüzde 54’ü servis şoförünü ve şirketi tanıdığını söylerke yüzde 46’sı ise ne şoförü ve ne de şirketini tanıdığını söyledi.

OKUL SERVİSLERİ DENETLENMİYOR

Araştırma çerçevesinde katılımcılara “Okul servislerinin yeterince denetlendiğini düşünüyor musunuz?” diye sorulduğunda, katılımcıların yüzde 81’i yeterince düşünmediklerini ve şikayetlerine karşılık bulmadığını söyledi. Katılımcıların sadece yüzde 19’u okul servislerini denetlendiklerini düşünüyor.

HER 10 VELİDEN 9'UNUN BEKLENTİSİ GÜVENLİK

Araştırmada “Okul servisinden öncelikli beklentiniz nedir?” diye sorulduğunda, katılımcıların yüzde 87’si “Güvenli Olması” yanıtını verirken, yüzde 5’i “Şoförün Nitelikli Olması”, yüzde 4’ü “Hostes Hizmetinin Olması “, yüzde 3’ü “Zamanlamaya Uyması”, yüzde 1’i ise “Konfor” yanıtını verdi.

Haberin Devamı