Gündem Venedik değil, Bursa

Venedik değil, Bursa

Paylaş
Venedik değil, Bursa

Venedik değil, Bursa

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı olan ve Uluabat Gölü'ne kıyısı bulunan Gölyazı Mahallesi, son yağışlardan sonra sular altına kaldı.

Haberin Devamı

Mahallenin merkezinde 5 metrelik köprünün seviyesine gelen sular nedeniyle vatandaşlar ulaşımı sandallarla yapmak zorunda kalıyor. Uluabat Gölü'ne kıyısı olan Gölyazı Mahallesi, son yağışlardan dolayı zor günler yaşıyor. Kar sularının erimeye başlaması ve baraj kapaklarının açılması, Gölyazı'da hayatı tehdit etmeye başladı.

Yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı ve vatandaşların geçimini balıkçılıkla sağladığı Gölyazı'daki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle, onlarca evin bodrum ve birinci katları su altında kaldı.

Mahallede kurulan ve normal şartlarda 4 metre yüksekliğinde bulunan köprü ile Uluabat Gölü'nün suları aynı seviyeye ulaştı. Nilüfer İlçe Belediyesi Gölyazı Mahallesi Sorumlusu Evrim Ekin, mahallede 1989 ve 1999 yıllarında da su seviyesinin yükseldiğine dikkat çekerek, "Vatandaşlar bu konuda tecrübeliler. Tek endişeleri, poyraz yada lodosun olması. O zaman risk altına olabilirler. Biz belediye olarak mahallenin girişine kadar suyun yükselmesi nedeniyle kum döküp, araçların geçişi için zemin oluşturduk. Yapacağımız tek şey, suyun çekilmesini beklemek" dedi.

Haberin Devamı

Nilüfer'in CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey , eskiden belde olan mahallede bulunan Roma dönemine ait surların çevresinde kayaların bulunduğunu hatırlatarak, "Doğal istinat duvarı görevi gören bu kayalar geçmiş dönemde maalesef kaldırıldı ve yol yapıldı. Suların yükselmesi ile yanlışı bir kez daha görmüş olduk. Belediye olarak bölgede en kısa sürede kalıcı çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

DHA