Dünya Venezuela askerleri Kolombiya topraklarına girdi!

Venezuela askerleri Kolombiya topraklarına girdi!

Paylaş
Venezuela askerleri Kolombiya topraklarına girdi!

Venezuela ordusuna bağlı bir grup asker, Kolombiya sınırını geçerek ülke topraklarında kamp kurdu. Bunun üzerine Kolombiya Dışişleri Bakanlığı sorunun çözülmesi için bölgeye heyet gönderdi

Kolombiya’da ulusal yayın yapan Blu Radio’nun haberinde Venezuela ordusundan 60 kadar askerin ülke bayraklarıyla Kolombiya’nın Venezuela sınırındaki yönetim bölgesi Arauca’ya bağlı Arauquita kenti kırsalına geçerek burada kamp kurduğu belirtildi. Radyoya bilgi veren bölge halkı, askerlerin bölgeye kimseyi yaklaştırmadığını söyledi.

Olayın ülke gündemine oturmasının ardından Kolombiya Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dışişleri ve savunma bakanları sorunun çözümü için bölgeye dışişleri bakan yardımcılarından birinin ve ilgili bakanlığın sınır yöneticisinin gönderildiğini söyledi.


GEÇEN EKİM AYINDA YİNE GERGİNLİK YAŞANMIŞTI


İki ülke arasındaki en son askeri gerginlik geçen yıl ekim ayında meydana gelmişti.

Kolombiya’nın ulusal havayolu şirketi Avianca, Madrid-Bogota seferini yapan Boeing 787 tipi yolcu uçağının Venezuela Hava Kuvvetleri'ne ait iki savaş uçağı tarafından engellenmesi nedeniyle bu uçağın rotasını değiştirmişti. Ayrıca Caracas seferlerini de iptal etmişti.

Olay sonrası tarafların ılımlı açıklamalarıyla kriz çözülmüş, Avianca yeniden bu ülkenin hava sahasını kullanmaya başlamış ve Caracas seferlerini devam ettirmişti.

AA

Haberin Devamı