Dünya Venezuela'da bir kutu kondom 755 dolar

Venezuela'da bir kutu kondom 755 dolar

Paylaş
Venezuela'da bir kutu kondom 755 dolar

Ekonomik çöküş yaşayan Venezuela'da bir paket kondomun fiyatının 755 dolara (yaklaşık 1850 TL) yükseldiği bildirildi

Petrol fiyatlarının düşmesiyle ekonomik çöküş yaşayan Venezuela’da bir paket kondom fiyatının 755 dolara (yaklaşık 1850 TL) yükselmesi şaşkınlık yarattı. İnternet üzerinden alışveriş sitesi MercadoLibre’de satılan Trojan marka kondom paketinde 36 adet kondom bulunuyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, ülkenin ekonomik durumu nedeniyle tüketim mallarını bulmakta zorluk yaşanıyor. Ülkede yalnız kondomun değil, birçok tüketim malının fiyatında artış görülüyor.

UZUN KUYRUKLARDA BEKLİYORLAR


Güney Amerika ülkesi Venezuela’nın döviz gelirinin yüzde 95’i ham petrol ihracatından geliyor. Ülkenin petrol ihracatının son yedi ayda yüzde 60 azaldığı belirtiliyor. Bu durumun bir sonucu olarak ülke vatandaşları et, şeker, ilaç ve doğum kontrol hapları alabilmek için uzun kuyruklarda bekliyor.

İLLEGAL KÜRTAJ ARTABİLİR


Ülkede doğum kontrol yöntemlerine ulaşımın kısıtlı olmasının sosyal problemleri artıracağından endişe ediliyor. Ülkede hali hazırda yüksek olan AIDS ve küçük yaşta hamileliğin daha da artması bekleniyor. Venezuela’da kürtajın yasak olmasıyla da, kadınlar illegal kürtaj yöntemlerine başvurabilir ve ölüm oranlarında artış yaşanabilir.

Haberin Devamı