Beden Sağlığı Verem İstanbul'da alarm veriyor

Verem İstanbul'da alarm veriyor

Paylaş
Verem İstanbul'da alarm veriyor

Türkiye'de yaklaşın 20 bin civarında verem hastası olduğu, bunun da 3'te 1'inin İstanbul'da yaşadığı açıklandı

63. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası nedeniyle Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan Dokucu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Serap Gezer, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adnan Yılmaz ve diğer yetkililer katıldı.

Veremle ilgili bir konuşma yapan Dokucu, "Türkiye'de yaklaşık 20 bin hasta var. Bunların 3'de 1'i İstanbul'da. İstanbul'daki sayı hastaların 6-7 bin kadarı. Yoğunluklu olarak, düzensiz yapılaşmanın olduğu yerlerde bir yoğunluk var" dedi.

İstanbul'da 31 verem savaş dispanseri olduğunu da söyleyen Dokucu, "İstanbul olarak yapacak çok işimiz olduğunu farkettik. Verem savaş dispanserlerimizde olağanüstü zorluklarımız var " dedi.

İSTANBUL'DA HANGİ İLÇELERDE DAHA YOĞUN?
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkarı Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, İstanbul'da veremle ilgili sorun olduğunu kaydetti. Kılıçaslan, "Verem İstanbul'un bazı ilçelerinde yüz binde 90 ila 80 oranında. Bunlar Bağcılar, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Güngören, Esenler gibi bölgeler. Özellikle bu ilçelerde problem var" dedi.

Pınar ÇITAK KOYGUN/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı