Gündem Veysi'nin her şeyini çaldılar!

Veysi'nin her şeyini çaldılar!

Paylaş
Veysi'nin her şeyini çaldılar!

Diyarbakır'da yaşayan ve doğuştan bedensel engelli olan 20 yaşındaki Veysi Yıldırım'a, temsili askerlik yaptığı gün hediye edilen tekerlekli sandalyesi çalındı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından her yıl bedensel engelliler için 13 Mayıs'ta düzenlediği 1 günlük temsili askerlik töreninde, büyük bir mutluluk yaşayan bedensel engelli Veysi Yıldırım'a Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir adet tekerlekli sandalye hediye edildi.

Sürekli eve hapis olan Veysi Yıldırım, tekerlekli sandalye ile artık tek başına dışarı çıkabiliyor, istediği yere gidebiliyordu.

Ancak geçtiğimiz gün akşam saatlerinde evlerine giren hırsızlar, Yıldırım'ın her şeyi olan tekerlekli sandalyesini çaldı. Bunun üzerine büyük üzüntü yaşayan ve eve mahkum olan Yıldırım'ın evli olan ablası Seniha Emre, kardeşinin çok üzüldüğünü söyledi.

"KARDEŞİM ŞU ANDA SÜRÜNÜYOR"

Kardeşinin doğuştan engelli olduğunu anlatan abla Seniha Emre, "Benim kardeşim doğuştan engelli. Bir ayağını kestiler, diğer ayağı ise erimeye başladı ve kesilmesi lazım.

Kardeşimin sağlık güvencesi olmadığı gerekçesiyle doktora götüremiyoruz. Tekerlekli sandalyesi vardı, dışarı çıkabiliyordu, ama kapının önünde hırsızlar tarafından çalındı. Kardeşim bu yüzden şimdi sürünüyor" dedi.

VEYSİ YETKİLİLERE SESLENDİ

Tekerlekli sandalyesi çalınan Veysi Yıldırım ise yetkililerden yardım istediğini belirterek "Tekerlekli sandalyem kapının önündeydi, hırsızlar tarafından çalındı.

Şimdi hiç bir yere gidemiyorum. Eskiden istediğim yere gidiyordum ama şimdi sokağa bile çıkamıyorum. Evin içindeyse sürünüyorum. Yetkililerden tekerlekli sandalyemi istiyorum.

Diğer ayağım da kesilmesi gerekecek. Sağlık güvencem yok bana yardım edin. Benim hala bir yeşil kartım bile yok" şeklinde yardım istedi.

Bayram BULUT/DİYARBAKIR (DHA)