Bilim - Teknoloji Viacom - Google Yine Karşı Karşıya
Paylaş
Viacom - Google Yine Karşı Karşıya

YouTube'un eski sahipleri inanılmaz derecede uyanık çıktı ve olağanüstü paralar elde etti. Viacom da kalanı istiyor ama mahkeme kapısı, bir kez suratına kapandı. Peki şimdi ne olacak?

Google, Sony gibi devlerin de zamanında talip olduğu YouTube'u 1.6 milyar dolara satın almıştı. Gerçi, bu parayı hâlâ amorti edebilmiş sayılmaz, hatta YouTube'un günden güne zarar ettiği bile söylenebilir. İstenen muazzam reklam desteği yok ve YouTube'dan video indirebilen yazılımlar sayesinde, tıklanma oranlarında da, az da olsa düşüş var.

Haberin Devamı

Uyanık "Eski" YouTube hissedarları ise adeta paraya para dememişler: En büyük ortak Chad Hurley, 340 milyon dolar (Vergiler çıkarıldıktan sonra net rakam) almış. Steve Chen, 300 milyon doları sığdıracak çanta ararken, Jawed Karim'de 66 milyon dolarla, 66 neslini garantiye alacak parayı elde etmiş. Google-Viacom davası da kalan 1 milyar dolar üzerine kuruluydu. Viacom, kendisinin de YouTube'da payı olduğunu ve o parayı hak ettiğini söyledi fakat davayı Google kazandı. Lakin geçtiğimiz günlerde temyiz mahkemesi, itirazlar üzerine, hararetli bir çalışma içine girdi, kararın değişmesi gündemde. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.