Gündem Vicdanları donmuş

Vicdanları donmuş

Paylaş
Vicdanları donmuş

Başbakan'ın 'Ajitasyon yapıyorlar' diye eleştirdiği eylemci TEKEL işçilerinden yanıt

Kara kışa aldırmıyorlar

TEKEL özelleştirilince işlerini kaybeden ve başka kamu kurumlarına kadrolu geçiş hakkı isteyen 12 bin işçi geçen ay Ankara’da oturma eylemi başlatmıştı. Beş gün önce de eylemlerini açlık grevi ve ölüm orucuna dönüştüren işçilerden 4’ü hastaneye kaldırılmıştı.

Ankara’nın -3 dereceye varan dondurucu soğuğunda 41 gündür eylemlerini sürdüren TEKEL işçileri,”-3 derecede ajitasyon mu yapılır. Onların vicdanı donmuş” diyerek Başbakan Erdoğan’a tepki gösterdi.

‘Kefenimle geldim’

İşçilerden Mehmet Abdu Kutay, “Ben gelirken kefenimi yanımda getirdim, açlıktan öleceğime direnerek öleyim” dedi. Siirtli Zikrettin Arpacık da “Başbakan Siirt’e geldiğinde güneş doğdu sanmıştık. Ama yanılmışız. Başbakan çocuklarımı nasıl aç bırakır?” diye konuştu.

Banu Tepe de “Asıl ajitasyonu Başbakan yapıyor. İşimizi beğenmiyor gibi gösterip işsizlerle bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyor” dedi.

Akılları çocuklarında

Direnişteki kadın işçilerin aklı fikri geride kalan çocuklarında. Bunlardan biri olan Zübeyde Dönmez, “Çocuklarımızın karne sevincini yaşayamadık. Başbakan ne derse desin, hiç umurumuzda değil. Elini eğer varsa vicdanına koysun. Bu karda, soğukta bizi bekletmesin, haklarımızı versin” dedi.

Fatma Aksoy ise şunları söyledi: “40 gündür buradayız. Vazgeçmeye niyetimiz yok, şartlar ne olursa olsun çocuklarımız için eyleme devam edeceğiz.”