Gündem Vicdanları sızlamış!

Vicdanları sızlamış!

Paylaş
Vicdanları sızlamış!

İstanbul Esenler'de 2 Nisan 2006 gecesi belediye otobüsü PKK yandaşları tarafından molotofkokteyli ile ateşe veren terör örgütü üyeleri yakalandı

Alçak saldırıda Zülbiye Karasu, Sibel Özkan ve kardeşi Sinem Özkan hayatını kaybetmişti. Polis üç yıl sonra saldırıyı gerçekleştirenleri ele geçirdi. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK üyesi 1’i kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

BİRİ KIŞLADA ÇIKTI

3 yıl süren teknik takip sonucunda zanlılardan başta Ömer Ç., olmak üzere birçok kişinin kimliği tespit edildi. Hatay’da askerlik görevini yaptığı belirlenen ve terhisine 27 günü kalan Ömer Ç. geçen pazartesi gözaltına alındı. Aynı gün İstanbul’da farklı adreslere düzenlenen operasyonda suç ortakları Mehmet Ali D., Reis B., Şeyhmus A., Özgür T., Ercan B., Nurşin D., ve kardeşi İbrahim D., de gözaltına alındı.

Bir zanlının emniyetteki sorgusunda “Bizi Ömer Ç. organize etti. O günden sonra hiçbir eyleme karışmadım. Vicdanım çok sızlıyordu” dediği bildirildi. Eylem talimatını ise kapatılan DTP’nin Esenler İlçe Başkanı Lütfü D.’nin, verdiği ortaya çıktı. Lütfü. D. PKK’nın şehir örgütlenmesine yönelik KCK/TM operasyonunda tutuklanmıştı.

Haberin Devamı