Siyaset 'Villa köylümün! Genel af olmaz'
Paylaş
'Villa köylümün! Genel af olmaz'

Başbakan Tayyip Erdoğan öceki akşam TGRT Haber'e konuk oldu

‘KİM VERDİ YETKİYİ’

Haberin Devamı

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PKK’lı teröristlere yönelik genel af önerisi için şu değerlendirmeyi yaptı: Bu şehitlerimizin anneleri, babaları ve kardeşlerinin feryadını kulak arkası edebilir misin? Genel af yetkin var mı? Böyle bir hakkı kendimde göremiyorum. Bir defa bu tür bir genel affa ilk defa ben karşı çıkarım. Sen nasıl böyle bir şeyi söylersin. Bu yetkiyi kim verdi?

‘KİRACIYIM’

Başbakan Erdoğan, İstanbul Kısıklı’da oturduğu villanın ise doğduğu köyden bir arkadaşının olduğunu söyledi. Villada kiracı olduğunu söyleyen Erdoğan “Üsküdar’da ailece oturduğumuz apartmanı sattık. O da Kısıklı’da yaptığı villalardan birkaçını maliyetine bize sattı. O şekilde böyle bir şeyle biz oraya kardeşlerim falan taşındık. Ben yine onun evinin kiracısı olarak orada bulunuyorum. O ev benim değildir. Onundur” dedi.

Haberin Devamı

17 yıl bir firmanın bayiliğini yaptığını ve birikimleri olduğunu söyleyen Erdoğan “Benim payıma düşen kısmı özel bir finans kuruluşunda duruyor. Oradan elde ettiğim nemayla da evin kirasını ödüyorum” diye konuştu.

‘HESABI VEREN BEN! ZULMEDEN O’

Başbakan Tayyip Erdoğan, TESKOMB ve TESK’in verdiği iftar yemeğinde yargıyı eleştirdi. Başta Danıştay olmak üzere yüksek yargıya sert çıkan Erdoğan şöyle konuştu: İnanın ayaklarımızda pranga var. Türkiye ’de parlamentonun da yürütmenin de üzerinde bir yargı gücü var. Seni engelliyor. Ben bugün vali ataması yapamıyorum. Türkiye’de parlamentonun da yürütmenin de üzerinde bir yargı gücü var. Seni engelliyor. Atama yapamıyorsun. Hesabı veren ben, ama gelip de bana zulmeden o. Bu böyle yürümez. Onun için bu anayasa değişikliğine evet istiyoruz.