Gündem Villası elinde kaldı

Villası elinde kaldı

Paylaş
Villası elinde kaldı

Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 975 bin euro'ya satışa çıkardığı Marmaris Armutalan'daki villasına iki yıldır alıcı çıkmadı

SÜPER LÜKS VİLLA

Haberin Devamı

2 Eylül 1980’deki askeri darbenin mimarı Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, görev süresinin bitiminde emeklilik için Marmaris Armutalan’ı seçmişti. Kenan Evren, 1986 yılında metrekaresine 35 lira ödeyerek Armutalan’da deniz ve orman manzaralı 1 dönüm arazi satın almıştı. Kenan Evren, arsaya projesini kendisinin çizdiği 3 katlı bir villa yaptırmıştı. Hepsinde ayrı bayno ve tuvalet bulunun 6 odası ve 3 salonu bulunan villanın koridorları Afyon mermeri ile kaplanmıştı. Kapalı otoparkı, her santimetrekaresinin izlendiği özel güvenlik sistemi bulunan süper lüks villanın bahçesi limon, greyfurt, portakal ve avokado ağaçlarıyla donatılmıştı.

‘450 BİN EURO EDER’

Kenan Evren, yapımıyla bizzat ilgilendiği ve hiçbir masraftan kaçınmadığı villasını 2 yıl önce 975 bin euro (2 milyon 125 bin TL) fiyatla satışa çıkarmıştı. Ancak villaya hala alıcı çıkmadı. Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, “Paşaya villasına biçtiği değerin emsallerine göre çok pahalı olduğunu, en fazla 450 bin euro edeceğini anlattık, ama 975 bin euro’da ısrar etti. Evi almak isteyen çok kişi var fakat fiyatı duyunca kimse yanaşmıyor” dedi. Son günlerde cadde, park ve okullardan ismi kaldırılan Kenan Evren’in villası için fiyat kırıp kırmayacağı merak konusu.

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/DHA