Gündem VİP kaçakçılık!

VİP kaçakçılık!

Paylaş
VİP kaçakçılık!

İzmir'de yakalanan insan tacirleri, dikkat çekmemek için kaçakları, deri koltuklu VİP minibüslerle taşıyormuş

İzmir'de ´de düzenlenen operasyonda, yabancı uyruklu kişileri yasadışı yollardan zodyak botla Yunanistan´a kaçırmaya hazırlanan insan tacirleri yakalandı. Zanlıların, dikkat çekmemek için kaçakları, deri koltuklu, lüks VİP sınıfı minibüslerle taşıdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Göçmen kaçakcılığı yapılacağı ihbarını alan İzmir Emniyeti Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarında kimlikleri belirlenen şebeke elemanları, takibe alındı. Teknik ve fiziki takip sırasında, Basmane semtinde kaçakları dikkat çekmemesi için VİP minibüse bindiren zanlılar, Çandarlı Beldesi, Bademler Köyü Hayıtlı Koyu´na götürdü.

ORGANİZATÖRLER DE YAKALANDI

Kaçak geçiş için kullanılacak malzemeleri ve kaçakların bir kalanlarını götürmek için ikinci kez yola çıkan şebekeye, Aliağa girişinde operasyon düzenlendi. Polis kontrol noktalarını belirlemek için önden gelen otomobilin ardından, içerisinde kaçakların bulunduğu VİP minibüs de durduruldu. Deri döşemeli koltukları bulunun ve işadamlarının gezisinde kullanılacağı söyleyenerek kiralanan minibüs içerisinde 15 kaçakla birlikte zodyak bot, şişme lastik içleri, kürekler ele geçirildi.

Haberin Devamı

Genişletilen operasyonda, daha önceden yerleri belirlenmiş olan 22 kaçak da Hayıtlı Koyu´nda yakalandı. Filistin, Eritre, Somali uyruklu olan 33 kaçak sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü´ne gönderildi. Organizatör konumundaki 5 Türk ise, işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

YABANCI UYRUKLU TACİRLER

Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği ikinci operasyonda ise, imamdan kiralanmış olan evde saklanan; Somali, Eritre, Burma uyruklu 20 kişi ile bunların kaçışlarını sağlamaya çalışan yabancı uyruklu iki insan taciri, gözaltına alındı. Yabancı uyruklu şebeke elemanları da adliyeye sevk edildi.

DHA