Dünya VIP sendromu

VIP sendromu

Paylaş
VIP sendromu

97 kişinin öldüğü faciaya yoğun sise rağmen Kaczynski'nin uçağın pilotuna iniş emri vermesinin neden olduğu ileri sürüldü

KACZYNSKİ ISRAR ETMİŞ

Haberin Devamı

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski (61) ile aralarında Genelkurmay Başkanı’nın da bulunduğu 22 üst düzey devlet yöneticisini taşıyan resmi uçak geçen cumartesi Rusya’da düşmüştü. Ormanlık alana çakılan uçaktaki 9’u mürettebat 97 kişi ölmüştü.

Faciaya, Rus kontrol kulesinin uyarısına rağmen Devlet Başkanı Lech Kaczynski’nin pilota Smolensk Havaalanı’na iniş emri vermesinin neden olduğu ileri sürülmüştü.

Devlet Başkanı Kaczynski’nin sise rağmen uçağı indirme ısrarına havacılık literatüründe “VIP sendromu” adı veriliyor.

'PİLOTU DİNLEMEDİ'

İngilizce’de ‘Çok Önemli Kişi’ teriminin (Very Important Person) kısaltması olan VIP, güçlü kişileri tanımlamak için kullanılan bir tabir.

Rus havacılık uzmanı Viktor Timoşkin, “Kazanın bir VIP yolcu sendromu sonucu meydana geldiği gayet açık” diyerek şöyle konuştu: “Hava kontrol kulesi, pilota uçağı Moskova ya da Minsk’e indirmesini söyledi.

Haberin Devamı

Pilotun bu bilgiyi Kaczynski’ye ilettiğinden eminim. Ancak pilot, Devlet Başkanı’ndan uçağı Smolensk Havaalanı’na indirmesi için emir aldı.”