Gündem Viskiyle başlayan kan davasını duayla bitirdiler

Viskiyle başlayan kan davasını duayla bitirdiler

Paylaş
Viskiyle başlayan kan davasını duayla bitirdiler

Veresiye içki tartışması nedeniyle çıkan ve bir kişinin öldürülmesiyle kan davasına dönüşen husumet dualarla bitirildi

Şanlıurfa'da veresiye içki tartışması nedeniyle çıkan kavgada bir kişinin öldürülmesiyle 2 aile arasında başlayan kan davası, barışla sonuçlandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin de katıldığı yemekte, iki aile fertleri, dualar eşliğinde tokalaşarak kan davasına son verip, barıştıklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Geçen yıl 21 Eylül'de, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Akabe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, büfeci 22 yaşındaki Ömer Gürbüz kendisinden veresiye viski isteyen 26 yaşındaki Mustafa Geldi'ye olumsuz yanıt verince silahla vurulmuş ve götürüldüğü hastanede kurtarılamamıştı. Güvenlik kamerası tarafından da kaydedilen görüntülerde 30 saniye içerisinde işlendiği saptanan cinayetin ardından kaçan Geldi ise polisin takibi sonucu Siverek'te yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

BİN KİŞİ KATILDI

Olayın ardından Baziki Aşireti mensubu Gürbüz Ailesi ile Karakeçili Aşireti arasında kan davası başlamıştı. Geldi ailesinin yaşadığı Bozova'da, aile büyükleri ile görüşen Bozova Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Arusoğlu tarafların barıştırılması devreye girdi. Uzun süren görüşmelerin ardından iki ailenin de barışı kabul etmesi nedeniyle Şehitlik Çamlık Restaurant'ta barış yemeği düzenlendi. Barış yemeğine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu ile iki aile ve mensubu oldukları aşiretlerin üyesi yaklaşık bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

TOKALAŞIP ÖPÜŞTÜLER

Törende ilk olarak Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, İslamiyet'teki barış ve kardeşliğin önemine değinip dua ettirdi. Yapılan duanın ardından öldürülen Ömer Gürbüz'ün babası Müslüm Gürbüz ile cezaevinde bulunan zanlı Mustafa Geldi'nin babası Eyyüp Geldi, birbiriyle tokalaşıp öpüşerek barıştıklarını duyurdu. Kan davasına son verildiğinin bu şekilde ilan edilmesinin ardından, iki aile fertleri de birbirine sarılıp tokalaştı.

İki aile fertlerinin bir arada yediği yemekte konuşan Valii Okutan, ülke insanlarının kardeşlik içerisinde yaşamasını temenni ettiklerini ve böyle güzel bir günde bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi. Zaman zaman herkesin yanlışlar yaptığını ancak bu olayların barışla sonuçlanmasının güzel bir duygu ve gelenek olduğunu ifade eden Vali Okutan, “Hepimizin nefsimize uyup, yanlış yaptığımız vakitler oluyor. Ama Şanlıurfa’nın güzel bir geleneği var. Bunu daha sonra ortak bir akla vurup düzeltme ve kucaklaşma geleneği de var. Bu kucaklaşmayı sağlayan, emeği geçen bütün dostlarımıza, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçek yiğitlik ve olgunluk, nefsine hakim olabilme barıştır, en büyük güzellik budur. Böyle bir gün için her iki aileyi de kutluyorum. Gerçek güzellik kucaklaşabilmek ve barışabilmektir” dedi.

Haberin Devamı

Mücahit YOLCU- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)