Vitrin “Akıllı Yaşam İstasyonu” projesi ile deprem bölgesine destek

“Akıllı Yaşam İstasyonu” projesi ile deprem bölgesine destek

Paylaş
“Akıllı Yaşam İstasyonu” projesi ile deprem bölgesine destek

Deprem bölgesinde Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği IDEA Universal ile Sensodyne iş birliğinde gerçekleştirilen temiz su ve elektrik ihtiyacına yönelik “Akıllı Yaşam İstasyonu" projesinde Hatay ve Kahramanmaraş’ta konumlandırılan akıllı yaşam istasyonları ile bölgeye arıtma sistemine dayalı temiz içme suyu ve elektrik sağlanması planlanıyor.

Küçük bir kiosk boyutunda olan Akıllı Yaşam İstasyonları’nın içinde Dünya Sağlık Örgütü standartlarında su arıtabilen bir filtreleme mekanizması bulunduğu belirtilirken mekanizmasının ters ozmoz teknolojisini kullanarak kirli suyu içme suyuna dönüştürülebildiği ifade edildi. Günde 10 bin litreye kadar arıtılmış içme suyu ile 3000 kişiye fayda sağlayabilen istasyonlar aynı zamanda güneş panelleri ile çalıştırılan şarj istasyonu aracılığıyla depremzedelere afet durumlarında hayati önem taşıyan telefonlarını ve diğer küçük aletlerini şarj edebilme imkanı sağlıyor. 

Haberin Devamı

Deprem bölgesindeki sürdürülebilir çalışmaların önemine dikkat çeken Haleon Türkiye Genel Müdürü Sumru Atalay, “Hepimizi derinden sarsan deprem felaketi sonrasında ilk günden bu yana bütün hassasiyetimizle bölgeye yönelik desteğimize devam ediyoruz. Son olarak, Hatay ve Kahramanmaraş’ta kurduğumuz akıllı yaşam istasyonları ile depremzedelerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmanın yanı sıra, çevre dostu ve uzun vadeli çözümler sunmayı hedefliyoruz. Kenetlenmeye her zamankinden çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde Haleon Türkiye olarak deprem bölgesinde yaşayan insanların hayatlarında pozitif etki yaratmak adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. 

IDEA Universal Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Dağlı, ise “Sensodyne ile yürütülen bu kıymetli çalışmaların sayesinde binlerce insanın yaşamını iyileştireceğiz ve kalıcı dönüşüme öncülük edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı