Dünya Viyana'da aşırı sağcı yeni hükümet karşıtı gösteri

Viyana'da aşırı sağcı yeni hükümet karşıtı gösteri

Paylaş
Viyana'da aşırı sağcı yeni hükümet karşıtı gösteri

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaklaşık 15 bin kişi, aşırı sağcı hükümeti protesto etti

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaklaşık 15 bin gösterici, yeni kurulan aşırı sağcı Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve Özgürlük Partisi (FPÖ) koalisyon hükümetini protesto etti.

Şehrin 4 farklı noktasında, 8 farklı sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen eylem için göstericiler yaklaşık 10 kilometrelik alanı araç trafiğine kapattı.

Yeni hükümetin yemin töreninin düzenlendiği Hofburg Sarayı'nın önüne yürüyen yaklaşık 15 bin gösterici, "Nazilerin yönetmesine izin verme", "Stache ve Kurz'u yönetimden devir" yazılı pankartların yanı sıra hükümet programında yer alan çeşitli konula ilişkin tepkilerini gösteren dövizler açtı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteriye katılan Avusturyalı Alexandra Pollak, özellikle Neonazi oluşumlara yakınlığı ile bilinen FPÖ'lü isimleri protesto etmek için gösteriye katıldığını belirterek, "Sığınmacılara yönelik baskıcı politikalara karşıyım. Uluslararası insan haklarını, kadın haklarını destekliyorum, bu nedenle buraya geldim." dedi.

Viyana Tıp Fakültesi Öğrenci Grubu Sözcüsü Julia Wusch da yeni hükümetin üniversitelerde harçları yükseltmeyi planladığını ifade ederek, "Söylentilere göre yeni hükümet dönem başına 500 avro harç talep edecek. Biz tıp öğrencilerinin eğitimi en az 6 yıl sürüyor, doğal olarak bu rakam toplamda çok yüksek bizler için ve her öğrenci ailesinden ekonomik destek alamıyor. Sosyal adaletin sağlanması için buraya gelerek protestoya katıldım." şeklinde konuştu.

AA

Haberin Devamı