Gündem Viyana'da Türk Büyükelçiliği'ne çirkin pankart

Viyana'da Türk Büyükelçiliği'ne çirkin pankart

Paylaş
Viyana'da Türk Büyükelçiliği'ne çirkin pankart

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk Büyükelçiliğine "Erdoğan Türkler'i al götür" yazılı pankart astılar

Identitäre Bewegung (Kimliksel Hareket) adlı bir aktivist grup tarafından yapılan destek nitelikli açıklamaya göre; pankart büyükelçilik binasının çatısından sarkıtılarak asıldı.

PANKARTTA PRENS EUGEN VAR


Pankartın üzerinde Osmanlı kuşatmalarında direnişi ile yerli halkın sevgisini kazanan Prens Eugen’i temsil eden ve at üzerine çizilmiş bir sulieti de dikkat çekti.

SAĞCI GRUP ÜSTLENDİ

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, bugün yerel saatle 14.06’da Viyana’daki Türk Büyükelçiliği’nin çatısına yan binanın çatısından atlamak suretiyle geçen ve iki kişi oldukları tahmin edilen şüpheliler, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözler içeren bir pankartı binanın çatısına astı. Zanlılar, olayın anında fark edilmesi üzerine kaçtı.

Söz konusu kişilerin olayı önceden planladıkları yasa dışı eylem sırasında binanın karşı kaldırımında bulunan bir gazetecinin asılan pankartı görüntülemek için hazır bulunduğu ve fotoğraflarını çektiğinin tespit edildiği öğrenildi.

Saldırganların astığı pankart, yetkililer tarafından derhal kaldırıldı. Olayı aşırı sağcı bir grubun üstlendiği, korsan eylemi gerçekleştirenlerin yakalanarak adalete teslim edilmeleri hususunda Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliğinin Avusturya makamlarıyla temas halinde olduğu kaydedildi.