Dünya Vizesiz ülke sayısı 58 oldu

Vizesiz ülke sayısı 58 oldu

Paylaş
Vizesiz ülke sayısı 58 oldu

Başbakan Erdoğan, Katar'la resmi vizeleri kaldırdıklarını söyledi.Katar'ın da eklenmesiyle Türkiye'ye vize uygulamayan ülke sayısı 58'e çıktı

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, son birkaç ay içerisinde Suriye, Lübnan, Libya, Arnavutluk, Tacikistan ve Ürdün ile vizeleri kaldırdıklarını anımsatarak, “Şimdi resmi vizeleri Katar’la kaldırıyoruz” dedi.

Türk-Katar İş Forumu’nda konuşan Erdoğan, “Bize en az Suriye kadar Ürdün, Lübnan kadar yakın olan Katar’la da yeni bir dönemin kapılarını aralamak istiyoruz. Türkiye’nin kapıları, Katarlı yatırımcılara, turistlere, işadamlarına ardına kadar açık. Bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

1.2 MİLYAR DOLARLIK HACİM

Tayyip Erdoğan, 2002 yılında Katar-Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin 24 milyon dolar olduğunu, 2008 yılı sonunda bu rakamın 1.2 milyar dolara çıktığını söyledi.

Türkiye’nin son yıllarda uluslararası yatırımlar açısından dünyanın en cazip ülkeleri arasında yer aldığını ifade eden Erdoğan, 2010 ve 2011 yıllarında Türkiye ekonomisinin dünyada en hızlı büyüyecek ekonomiler arasında yer alacağının uluslararası kuruluşlar tarafından teyit edildiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

3 AYDA 7 ÜLKE KALDIRDI

Son üç ayda yedi ülke daha Türkiye’ye vize uygulamasını kaldırdı. Türkiye’ye vize uygulamayan 58 ülke şöyle sıralanıyor: “Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna- Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guetemala, Güney Afrika, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Güney Kore, Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Palau Cumhuriyeti, Pakistan, Paraguay, St. Vincent- Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela, Tacikistan.”