Gündem Vizite yoksa okul da yok!

Vizite yoksa okul da yok!

Paylaş
Vizite yoksa okul da yok!

İşyerinden, kızının tedavisi için vizite kağıdı alamayan Rizeli ilginç bir protesto başlattı

Rize'de kızının tedavisi için vizite kağıdı düzenlemeyen işyerini mahkemeye veren ancak davayı kaybeden Alaattin Keskin, kararı protesto etmek için 3 çocuğunu eve kapatarak okula göndermemeye başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü 7 gündür çocuklarını okula göndermeyen baba hakkında yasal işlem başlatacak.

Derepazarı ilçesi Kirazdağı köyünde yaşayan 38 yaşındaki Alaattin Keskin, sağlık problemleri nedeniyle 10 kez ameliyat oldu. İş göremez raporu alan ve 6 yıllık sürede yaklaşık bin 200 gün işe gitmeyen Keskin'in, 2003 yılının Eylül ayında kız çocuğu gözünden rahatsızlandı.

KIZININ KÖR OLMA RİSKİ VAR

Keskin, kızının tedavisi için mevsimlik olarak çalıştığı ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kalecik Çay Fabrikası'ndan, raporlu olduğu dönemde vizite kağıdı istedi. Ancak fabrika yetkilileri geriye dönük 1 yıl içerisinde kendisi için 90 gün, eşi ve çocuklarının tedavisi için ise 120 iş günü fiili olarak çalışmış olmadığı gerekçesiyle Keskin'e vizite kağıdı vermedi.

Çocuğunu tedavi ettiremediği için kör olma riski taşıdığını belirten Keskin, konuyu yargıya taşıdı ancak 2006 yılında sonuçlanan mahkemede davayı kaybetti. Mücadelesini sürdüren Alaattin Keskin, mağdur edildiğini ileri sürerek konuyu Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ile Cumhurbaşkanlığı'na iletti ancak yine bir sonuç elde edemedi.

ÇÖZÜM BULUNANA KADAR GÖNDERMEYECEK

Girişimlerinden sonuç alamayan Alaattin Keskin, Kirazdağı İlköğretim Okulu 7. sınıfta okuyan oğlu 13 yaşındaki Emrah, 5. sınıfta okuyan kızı 12 yaşındaki Kübra ile 2. sınıfta okuyan kızı 9 yaşındaki Nazlı'yı okuldan aldı. Eve kapattığı çocuklarını 7 gündür okula göndermeyen baba, kendisinin yaşadığı mağduriyete neden olanların cezalandırılması ve sorunu ile ilgilenilmesini istediğini söyledi.



Sorununa çözüm bulununcaya kadar çocuklarını okula göndermeyeceğini ifade eden Baba Keskin, "2003 yılında kızım Nazlı'nın tedavisi için vizite kağıdı istedim ama çocuklarımın sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için 120 gün fiili olarak çalışmış olma şartı arandı. O yıl ben raporluydum. Bu nedenle vizite kağıdı verilmedi. Kızımın tedavisini aksattım. Daha sonra kendi imkanlarımla yaptırdım ama gecikmiş olduk. Kızımın gözünün içinde bir baloncuk kaldı. Şikayetçi oldum ancak sonuç alamadım. Ben de bu olaylara tepki amacıyla 3 çocuğumu okuldan aldım. Üzülerek aldım ama yapacak başka bir şeyim yok" dedi.

Çocuklarını 7 gündür okula göndermediğini ifade eden Keskin, "Bu iş çözülene kadar çocuklarımı okula göndermeyeceğim. Kaymakamlıktan muhtar aracılığıyla gönderilen yazıda çocuklarımı okula göndermemem halinde ceza alabileceğim belirtildi. Ben şuan suç işliyorum, bunu kabul ediyorum ama bana başka yol bırakmadılar. Vizite kağıdı vermeyerek kızımın tedavisini aksatan sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu. Çocuklar ise babalarının yaşadığı sorunun çözülerek biran önce okullarına dönmek istediklerini belirterek, "Babamız bizi okula göndermiyor. Bazı sorunları oldu. Biz evde derslerimizi çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı özledik. Okula gitmek istiyoruz" dediler.

BABA HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, babanın ilköğretim çağındaki çocuklarını okula göndermeyerek suç işlediğini belirterek, "Kendisi yazılı olarak uyarıldı. 10 günlük sürenin dolması halinde çocuklarını okula göndermezse hakkında yasal işlem başlatılacak. Ayrıca her çocuk için günlük 15 TL olmak üzere idare para cezası kesilecek" dedi.

Muhammet KAÇAR / DEREPAZARI - RİZE / DHA

2