Yaşam Vizyonda 9 yeni film

Vizyonda 9 yeni film

Paylaş
Vizyonda 9 yeni film

Sinemaseverler bu hafta beşi yerli dokuz film izleme fırsatı bulabilecek

Semih Kaplanoğlu’nun Yusuf üçlemesinin son filmi, 60. Uluslararası Berlin Film Festivali Altın Ayı ödüllü "Bal", gösterime giriyor. Kaplanoğlu’nun yönettiği "Bal", ailesi karakovan balcılığıyla uğraşan Yusuf’un babasını aramak için gizemli ormanda gördüğü rüyayı perdeye taşıyor.

İzleyiciyi Yusuf’un çocukluk dönemine götüren ve karakovan balcısı babası Yakup’la tanıştıran filmde Bora Altaş, Erdal Beşikçioğlu ile Tülin Özen rol alıyor. Onur Ünlü’nün yönettiği "Beş Şehir" isimli filmde, Bülent Emin Yarar, Şebnem Sönmez, Beste Bereket ile Tansu Biçer oynuyor.

GECİKEN 'SON İSTASYON'

Oğulcan Kırca’nın yönettiği, Levent Kırca’nın baş rolde oynadığı "Son İstasyon", bir demir yolu memurunun ailesinin isteğiyle İstanbul’a düşen hüzün ve mizah yüklü hayatlarını, etkileyici bir şekilde anlatırken, gerçekçi bir Türkiye panaroması çiziyor.

EN MUTLU OLDUĞUM YER


Kağan Erturan’ın yönettiği, Ezgi Asaroğlu, Nihat Altınkaya, Sivga Erez ile Hakan Vardar’ın oynadığı "En Mutlu Olduğum Yer", İstanbul’dan, en mutlu oldukları yer olan İzmir’in Foça ilçesine gitmek için yola çıkan iki sevgilinin, yol boyunca yaşadığı maceraları ve kendilerini takip eden mafyadan kaçışlarını izleyiciye sunuyor.

RİNA

Haftanın son yerli filmi olan Şenol Sönmez’in yönettiği ve Paşhan Yılmazel, Eray Türk, Çağlar Çorumlu ile Merve Sevi’nin rol aldığı "Rina", ada ve insanın yalnızlığı benzeşmesinden doğan bir metaforu yansıtıyor. Rina, insanların hayalleri için yaptığı fedakarlıkları irdeliyor.

ZETA JONES YENİDEN BEYAZ PERDEDE

Bart Freundlich’in yönettiği "Aşkın Yaşı Yok" adlı filmde, Catherine Zeta Jones, Justin Bartha ile Steve Antonucci oynuyor. Filmin konusu şöyle:

"Sandy, 40 yaşına yeni basmış, iki çocuk annesi güzel bir kadındır. Pasta yapmak, sandviç hazırlamak, çocukları okula bırakmak gibi birçok işi aynı anda yürütme konusunda uzmanlaşmıştır.

Kocasının onu aldattığını öğrenince, yeni bir hayata başlamak üzere New York’a taşınır. Orada 24 yaşındaki, üniversiteden yeni mezun olmuş, Aram Finkelstein’la tanışır."

"ŞARK OYUNLARI"

Kamen Kalev’in yönettiği Bulgaristan yapımı "Şark Oyunları", Sofya’da saldırıya uğrayan bir Türk aile ile kardeş iki Bulgar genç üzerinden yabancılaşma ve ırkçılık üzerine bir hikayeyi anlatıyor.

TRAVOLTA VE ROBİN WİLLİAMS BİRARADA


Walt Becker’in yönettiği ve Matt Dillon, Robin Williams, John Travolta ile Kelly Preston’un oynadığı "İki Babalık" filminin konusu ise söyle:

"Altı yaşında ikiz çocukları olan boşanmış bir baba ile çapkın arkadaşı, iki çocuğun bakımı ve sorumluluğu iki hafta boyunca üzerlerine kalınca çareyi hep birlikte bir yaz kampına katılmakta bulurlar.

Yaz kampının yöneticisi Barry, ikizlerle birlikte kampa gelen adamların aslında sevgili olduklarını ve ikizleri evlat edindiklerini düşünür ve takibe alır."

HAFTANIN TEK GERİLİMİ

Jon Harris’in yönettiği, Michael J. Reynolds, Shauna Macdonald, Jessika Williams ile Douglas Hodge’un oynadığı "Cehenneme 2 Adım" adlı gerilim filminde ise hikaye şöyle gelişir:

"Dehşet verici bir mağarada kalan Sarah, içeride olup bitenleri anlatamayacak haldedir. Yaşananları tek bilen Sarah olduğu için yetkili ekipler, onu tekrar mağraya girmeye zorlarlar. Sarah’ı korku dolu anlar beklemektedir."

3

Haberin Devamı