Spor Vodafone Arena'da geri sayım sürüyor

Vodafone Arena'da geri sayım sürüyor

Paylaş
Vodafone Arena'da geri sayım sürüyor

Beşiktaş'ın yapımı devam eden yeni stadı Vodafone Arena'nın kaba inşaatında sona gelindi.

Vodafone Türkiye ile Beşiktaş Kulübü arasında 20 Ağustos 2013’te imzalanan 15 yıllık sponsorluk anlaşmasıyla "Türkiye’nin ilk akıllı ve çevreci stadyumu" olarak inşa edilen Vodafone Arena’nın kaba
inşaatının kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın 2 Haziran 2013’te ilk kazmayı vurmasıyla sembolik olarak yıkımına başlanan BJK İnönü Stadı’nın yerine yapılan yeni stadın inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

20 bin 500 tonun üzerinde demir kullanıldı

Stat inşaatı için şu ana kadar 20 bin 500 tonun üzerinde demir kullanıldığı, bu rakamın inşaat sonunda 22 bin tona ulaşacağı öğrenildi. Vodafone Arena’ya ayrıca, 120 bin metreküp beton ve 94 bin 500 metrekare şap döküleceği, çim saha altında ise yaklaşık 6 bin metreküp filtreli mıcır kullanılacağı bildirildi. Vodafone Arena’nın çatısının üzerinde de 2 bin 400 ton çelik olacağı belirtildi.

Tribünle taç çizgisi arası mesafe 615 santimetre


Süper Lig’de 2012-2013 sezonunun 33. haftasında, 11 Mayıs 2013 tarihinde oynanan ve Beşiktaş’ın 3-0 kazandığı Gençlerbirliği maçıyla BJK İnönü Stadı’na veda eden siyah-beyazlılar, yeni stadını bu sezonun sonunda bir maça yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Toplam 41 bin 903 koltuk kapasiteli olacak Vodafone Arena’da, 147 loca, 2 bin 150 VIP koltuk, bin 600 metrekare VIP restoran, bin 800 metrekare ile Türkiye’nin en büyük Kartal Yuvası ve BJK Müzesi’nin yanı sıra 350 araçlık otopark bulunacak.

Stadın birinci katı yüzde 26, ikinci katı ise yüzde 36 eğimli yapılıyor. Statta tribünle taç çizgisi arası mesafe 615 santimetre, kale çizgisi ile tribün arası uzaklık ise 795 santimetre olarak planlandı.
Çevreci olma özelliğinden dolayı "Kurumsal Sosyal Sorumluluk Katkı Ödülü" de verilen Vodafone Arena, fotovoltaik sistemi ile güneşten elektrik elde etme, çatı ve yapıya düşen yağmur suyunu depolayarak kullanma, yeşil bina sertifikalı yapı ürünlerinin kullanımı, soğutucularda, klimalarda ozon dostu gaz kullanımlı cihazların seçimi, kapalı mekanlara yüzde 100 taze hava veren klima gibi pek çok yeniliğe sahip olacak.

Vodafone Arena 4G teknolojisiyle donatılıyor
Futbol karşılaşmalarının yanı sıra yurt içi ve dışından önemli konser, eğlence ve moda aktivitelerine de evsahipliği yapacak Vodafone Arena, taraftarlara ve ziyaretçilere maç günleri uçtan uca dijital deneyim yaşatacak.

Vodafone Arena’da tüm sistem ve ekipmanlar 4G teknolojisini destekleyecek şekilde tasarlandı. Vodafone Arena, mobil ve sabit iletişim altyapısıyla, dijital bir stat olacak.
Tüm sistem ve ekipmanların 4G-LTE teknolojisini destekleyecek şekilde tasarlandığı Vodafone Arena’da, 150 Mbps’ye varan hızlarda 4G bağlantısı sunulacak.

AA

Haberin Devamı