Ekonomi Vodafone'dan 3G'nin ilk yılında 1 liraya telefon

Vodafone'dan 3G'nin ilk yılında 1 liraya telefon

Paylaş
Vodafone'dan 3G'nin ilk yılında 1 liraya telefon

Vodafone Türkiye İcra Başkanı Serpil Timuray,3G teknolojisinin birinci yılında kendi markalarını taşıyan akıllı telefon Vodafone 840'ı piyasaya sunduklarını belirtti

İnci NEŞELİ ÖZOĞLU

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye, 3G (Üçüncü nesil iletişim) teknolojisine geçişinin birinci yıldönümünde, kendi markasını taşıyan 3G’li telefon Vodafone 840’ı pazara sundu.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 3G doğum günü özel paketine 18 ay taahhütte bulunarak abone olanlara telefonu ayda 1 liraya vereceklerini söyledi. Serpil Timuray, birinci yıl sonunda Vodafone’da 3G aboneliği oranının toplam aboneler içinde yüzde 30’un üzerine çıktığını, her üç aboneden birinin 3G’li olduğunu söyledi.

Her an her yerde internet

3G hizmetinin birinci yılı dolayısıyla İstanbul’daki MaslakVodafone Plaza’da düzenlenen toplantıda konuşan Serpil Timuray, Vodafone Türkiye’nin aboneleri tarafından 3G’si en fazla tercih edilen operatör haline geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Timuray, 3G abonesi sayısının 5.2 milyona ulaştığını belirterek, aylık data kullanımının 3G öncesine göre 28 kat arttığını dile getirdi. Serpil Timuray, yeni dönemde vizyonlarının, dileyen herkesi, her an, her yerde internetten faydalandırmak olduğunu söyledi.

Yüzde 70 kapsama alanı

Yaygın ve kaliteli kapsama için 2009-2010’da 1.3 milyar lira olarak belirlenen yatırım bütçesini aşarak 1.5 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Timuray, 2010’un ilk üç ayında da 303 milyon lira ile sektörün en çok yatırım yapan operatörü olduklarını söyledi.

Timuray, “Geçtiğimiz 3 yılda teknoloji altyapımızı 3 katına çıkarırken sadece 3G teknolojisine destek için bir yılda 4400’e yakın baz istasyonu kurduk. Bugün 3G’de 81 ili ve nüfusun yüzde 70’ini kapsıyoruz” dedi.

Verginin düşmesi olumlu etkiler

Vodafone Türkiye’nin yatırımlarının 2006-2009 döneminde 10 milyar lirayı aştığını belirten Serpil Timuray şöyle konuştu: “Şu an Vodafone Türkiye’nin kârlılığı Vodafone Grubu ortalamasıyla aynı noktada. Vodafone Türkiye, operasyonel anlamda çok verimli yönetilen bir şirket. Ancak daha küçük pazar payı olan bir operatör olarak verginin yükü, ciromuz içerisinde bir oran olarak baktığımızda önemli bir bedel tutuyor. Vergilerde yapılacak iyileştirme bu oranlarda olumlu etki yapacaktır.”

Haberin Devamı

Paket fiyatı aylık 35 lira

Vodafone’un 3G doğum günü özel paketine aylık 35 lira karşılığında, 18 ay taahhütte bulunarak abone olanlar, satış fiyatı 299 lira olan Vodafone 840 cihazına ayda 1 liraya sahip olabiliyor. 22 Temmuz 2010’da başlayacak kampanya kapsamındaki telefonlarda sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter, Windows Live Messenger’a kolay erişim, internette gezinmeyi kolaylaştıran web tarayıcı, 2.8 inç dokunmatik ekran, 2 megapiksel kamera yer alıyor. Vodafone, bir ay içinde yeni modelleri de getirecek.