Spor Voleybolda hedef "5'i bir yerde"

Voleybolda hedef "5'i bir yerde"

Paylaş
Voleybolda hedef "5'i bir yerde"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı (TVF) Özkan Mutlugil, "Bu ay içinde takımlarımızın Avrupa kupalarında yapacağı final maçlarından 5 kupa birden kazanabiliriz" dedi.

Şampiyonlar Ligi, CEV ve Challange Kupalarının final etaplarında 6 Türk takımının birden yer almasının gurur verici olduğunu belirten Mutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu, Türk voleyboluna yapılan yatırımların karşılığıdır. Hem erkekler hem bayanlarda ilk defa böyle bir duygu yaşıyoruz" diye konuştu.

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde eşleşen VakıfBank ve Eczacıbaşı VitrA, DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’ne ev sahipliği yapacak Halkbank, Bayanlar CEV Kupası’nda Fenerbahçe, Challange Kupası’nda ise erkeklerde Fenerbahçe Grundig, bayanlarda da Beşiktaş’ın finallere yükselerek, çok büyük bir başarıya imza attıklarını ifade eden Mutlugil, şöyle devam etti:

"Tüm takımlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ümit ediyoruz ki bu finallerin hepsinden kupayla ayrılalım. Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde iki takımımız eşleşti. Tüm finallerde Türk takımlarının galip geldiğini varsayarsak, mart ayı içinde 5 Avrupa kupası birden kazanabiliriz. Türkiye, son 4 sezondur Avrupa voleybolunda yükselişte. Bu, Avrupa voleybolu için de sevindirici çünkü finaller İtalya-Rusya hakimiyetinden Avrupa’nın doğusuna kaymış durumda. Artık finaller İtalyan, Rus ve Türk takımlarının ağırlığında geçiyor."

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) Türk voleybolundaki gelişmeleri çok yakından takip ve takdir ettiğini anlatan Mutlugil, CEV yetkililerinin bunu her fırsatta dile getirdiğini ifade etti. Mart ayının Türkiye için çok önemli bir ay olduğunu vurgulayan Mutlugil, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mart, hem seçim ayı olması nedeniyle hem de Türk voleybolunun Avrupa’da oynayacağı finaller nedeniyle çok önemli. İlk olarak Bayanlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali Bakü’de yapılacak. Bir hafta sonra Ankara’da Erkekler Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali oynanacak. Tam bir hafta sonra da yani seçim haftasında CEV Kupası ve Challange Kupası’nda 3 takımımız birden final ikinci maçlarını sahalarında yapacak."

AA

Haberin Devamı