Spor Voleybolda yeni antrenör basına tanıtıldı

Voleybolda yeni antrenör basına tanıtıldı

Paylaş
Voleybolda yeni antrenör basına tanıtıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, (A) Erkek Milli Takımı'nın yeni antrenörü Veljko Basic için "Çok parlak bir voleybol kariyeri var, kendisine başarılar diliyorum" dedi

Voleybol (A) Erkek Milli Takım Antrenörü Veljko Basic, basına tanıtıldı. TVF Başkent Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan TVF Başkanı Karabıyık, Türkiye’ye 15 gün önce gelen Basic ile prensipte anlaşıldığını hatırlatarak, yeni antrenörün dün göreve başladığını belirtti. Basic’in çok parlak bir voleybol kariyeri olduğunu belirten Karabıyık, yeni antrenöre başarılar diledi.

Basic’in yardımcı antrenörlerinin kim olacağına ilişkin bir soru üzerine de Karabıyık, federasyon olarak, yardımcı antrenörün Türk olmasını istediklerini, Basic’e ilettiklerinde de olumlu cevap aldıklarını söyledi. Karabıyık, şöyle konuştu: "Zaten kendisi de bize kesinlikle Türkiye’den bir ekiple çalışmak istediğini söyledi. Şu an Kazım Hidayetoğlu ve Görkem İşgüzar onun yardımcısı olacak. Sezon bittikten sonra bazı takviyeler yapacağız.

(A) Milli Takım, faaliyetlerine Mayıs’ta başlayacak. Önümüzde, genç milli takımın Portekiz’deki Avrupa Şampiyonası elemeleri var. Bunun için de yeterli yardımcılarımız var. Yardımcıların sayısı çoğalabilir, ihtiyaç dahilinde 6-7 kişilik bir ekip oluşturulacak. Bu ekip, turnuvaların önemine göre değişiklik gösterecek, bir nevi federasyon antrenör havuzu oluşturulacak, farklı kategorilerde farklı antrenörler görev alacak."

"BASİC BİZİM HEDEFLERİMİZE UYGUN"

Erkek Milli Takımlar Sorumlusu Semih Oktay da Veljko Basic’in önceden tanıdıkları bir isim olduğunu ifade ederken, Basic’in oyunculuk dönemini Yugoslavya ve Fransa’da, antrenörlük dönemini de Fransa ve Tunus’ta geçirdiğini söyledi.

Basic’in, özellikle kısa ve orta vadeli hedeflere yönelik bir antrenör olduğunu belirten Oktay, "Basic, bizim istediğimiz bir antrenör, hedeflerimize uygun. Tercihimizin doğru olduğunu düşünüyoruz. İstediğimiz hedeflere bizi ulaştıracak gibi görünüyor. Onun programıyla iyi bir noktaya geleceğimizi düşünüyor, kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu.

BASİC: "KENDİMDEN EMİNİM"



Veljko Basic de Erkek Milli Takımı’nın baş antrenörü olarak kendisini seçtikleri için TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık’a teşekkür ederek, yeni görevinden duyduğu gururu dile getirdi.

Öncelikli işlerinden birinin, genç milli takımla ilgilenip, onlarla da iyi bir sonuç almak olduğunu vurgulayan Basic, "Uzun ve zorlu bir programımız var, ama kendimden eminim. Çünkü Türk Milli Takımı’na neler verebileceğimi iyi biliyorum" dedi.

Veljko Basic, Türk voleybolu hakkında izlenimlerinin sorulması üzerine de şunları kaydetti: "Şampiyonlar liginde birçok Türk takımını izleme fırsatı buldum. Bugün itibarıyla Türk liginin Fransız liginden daha güçlü olduğunu söyleyebilirim. Akdeniz Oyunları’nda geçen yıl Türk Milli Takım oyuncularını iyi kötü izledim. Teknik ve taktik anlamda birtakım bilgilere sahip olduklarını düşünüyorum.

Kulüpler, federasyon, milli takımlar ve organizasyonlar bazında iyi gelişmeler olduğunu düşünüyorum. Kulüpler isimlerinden nasıl bahsettiriyorsa, milli takımın da bu seviyeye ulaşacağını düşünüyorum."

Eski milli takım antrenörünün İtalyan olduğunun hatırlatılması ve geçmişte voleybolda İtalyan ekolünün uygulanmasına ilişkin bir soruyu ise Basic, "Ülkelerarası voleybol ekolleri diye bir ayrım yok. Bu, 20 yıl öncesinde kaldı. Bence ekolleri belirleyen, antrenörlerin sistemlerine kattığı kişiliktir. Şu anda benim çalıştıracağım takımlara katacağım ekol, kendi ekolümdür, bir ülkenin ekolü değildir. En son antrenörlük yaptığım Fransa’da da bu böyleydi" diye yanıtladı.

Basic, kulüplerdeki oyuncuları objektif olarak nasıl değerlendireceğine ve gizli yetenekleri nasıl keşfedeceğine ilişkin bir soruya ise "Yetenekli oyuncuya ulaşmak o kadar zor değil. Onlarla bir kez bir araya gelmeniz yeterli. Benim için önemli olan, oyuncunun takım oyuncusu olup olmadığı. Voleybol, en ciddi takım oyunlarından biri. Benim için oyuncunun takım oyununa katkısı ve milli takıma geldiğinde kulüpteki performansının 2 katını gösteriyor olması" yanıtını verdi.

VELJKO BASİC’İN KARİYERİ

Oyunculuk dönemini, Mladost-Zagreb takımı ile Fransa’nın Rennes Etudiant takımında geçiren, 1959 doğumlu eski Yugoslavya doğumlu Fransız vatandaşı Veljko Basic, Yugoslavya döneminde 200 kez milli oldu.

Basic, çalıştırdığı Rennes Etudiant, Paris Volley ve Tours Volley Ball kulüplerini Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 2 kez finale götürdü, Tunus Milli Takımı’nı da Akdeniz Oyunları’nda yarı finale çıkardı.

AA

2

Haberin Devamı