Türkiye (Son Dakika) Voleybolun duayen ismi Epirden, evinde ölü bulundu

Voleybolun duayen ismi Epirden, evinde ölü bulundu

Paylaş
Voleybolun duayen ismi Epirden, evinde ölü bulundu

Türk voleybolu ve plaj voleybolunun duayen ismi 63 yaşındaki Hasan Uğur Epirden, Antalya’da oturduğu evinde ölü bulundu

Merkez Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi Güzelyurt Asmalı Sokak'ta oturanTürkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi Hasan Uğur Epirden’den, İstanbul’daki eşi 2 gün haber alamayınca dün yakınlarına haber verdi.

Gidilen evde çağrılara yanıt alınamayınca polise haber verildi. Çilingirin açtığı evde Hasan Uğur Epirden ölü bulundu. Epirden’in cansız bedeni, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gökürüldü.

'TELEFONLA GÖRÜŞTÜK, İYİYDİ'


Hasan Uğur Epirden’in eşi Gülbin Epirden, eşinin telefonlarına yanıt vermediğini, internet sayfasında da yazı görmeyince endişelendiğini belirterek, "Arkadaşlara haber verdim. Polisle kapıyı açmışlar ve öldüğünü görmüşler. Kendisi 2 ay önce ayaklarından ameliyat olmuştu, iyiydi. Ölmeden önce telefonla konuştum. Çok iyi olduğunu, benim kendime dikkat etmemi istedi. Acım çok büyük. Çok üzgünüm. Konuşamayacağım" diyerek gözyaşı döktü.

ÖLÜM NEDENİNİ OTOPSİ BELİRLEYECEK


Hasan Uğur Epirden’in cansız bedeni bugün eşi ve arkadaşları tarafından alınarak Uncalı Camii’ne götürüldü.

Burada morga alınan Hasan Uğur Epirden’in cenazesinin yarın İstanbul’a götürüleceği ve Zincirlikuyu’da kılınacak namazın ardından Yeni Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verileceği kaydedildi.

Epirden’in ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.

HASAN UĞUR EPİRDEN KİMDİR?


7 Ocak 1954'te İzmir'de doğan Uğur Epirden, Saint-Michel Fransız Ortaokulu ve Lisesi'ni bitirdikten sonra öğrenimine istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam etti. 1974'te İstanbul'da yapılan Dünya Seyahat Acenteleri ve Turizm Kongresinde (Hilton) Baş rehberlik yaptı. Aynı yıl Çeşme Altınyunus Tesislerinde Turizm, Aktivite ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'ne getirildi. Başta Rıza Şah Pehlevi, Pierre Cardin ve Dalida olmak üzere birçok VIP'in tercümanlığını ve rehberliğini yaptı. 1993-1996 yılları arasında Kuşadası Adakule Oteli'nin Aktivite ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nü yaptıktan sonra Antalya'ya yerleşti. 1996 yılında altı ay Falez Oteli'nin Aktivite ve OIympos Disco'nun müdürlüğünü yaptı.

Voleybolda sporculuk, antrenörlük, yöneticilik, 2. dönem Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu ve aynı zamanda Eğitim ve Plaj Voleybolu Komiteleri üyelikleri yapan Epirden, ayrıca Milli Takımlar Kafile Başkanlığı görevinde de bulundu. 3 Büyük Uluslararası Antrenör Kursunu başarıyla bitirdi ve 1992 yılında İsviçre'de 132 Dünyaca ünlü antrenör arasında sadece 4 kişiye verilen "Üstün Başarı Ödülü" aldı. Birçok Kulüp takımını çalıstırdı. Karma ve Genç, A Bayan Milli Takımları Antrenörlüklerini yaptı. Voleybol Antrenörleri Derneği Kurucu üyesidir. 1992 yılından itibaren Plaj Voleybolunu ülkemize getiren, tanıtan, sevdiren ve organizasyonlarını yapan kişidir. Halen ülkemizde Ulusal ve Uluslararası birçok organizasyona imza atan "EPiRDEN BEACH VOLLEY" Grubunun Başkanlığı'nı yapmaktadır. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesidir.

1969 yılında, o zamanların Assolisti Erol Büyükburç ile başlayan beraberliği kısa zamanda menajerliğe dönüşmüş, özellikle 1972-1984 yılları arasında ülkemizde Batılı anlamda ilk Müzik Menajerliğini yapmış ve başta Erol Büyükburç (30 yıl), Barış Manço (16 yıl), İlhan İrem (24 yıl) olmak üzere birçok ünlü sanatçının noter vekili olarak menajerliği görevlerini sürdürmüştür. Ülkemizde en fazla müzik organizasyonu yapan menajerdir. (13 Türkiye Turnesi, 512'si Barış Manço ile olmak üzere 1000'nin üzerinde konser ve 100'ün üzerinde Festival)

Haberin Devamı