Spor Volkan Demirel'in yeni rakibi Kameni

Volkan Demirel'in yeni rakibi Kameni

Paylaş
Volkan Demirel'in yeni rakibi Kameni

Sarı-Lacivertlilerin İspanya'nın Malaga takımından kadrosuna kattığı Kamerunlu kaleci, Volkan Demirel ile forma yarışına girecek 11. file bekçisi olacak...

Fenerbahçe'nin İspanya'nın Malaga takımından transfer ettiği Kamerunlu kaleci Idriss Carlos Kameni, Sarı-Lacivertlilerin kalesini uzun yıllar koruyan kaptan Volkan Demirel'in yeni rakibi oldu.

Sarı-Lacivertli takımdaki ilk sezonunda Rüştü Reçber, Oğuz Dağlaroğlu ve Recep Biler'in arkasında 4. kaleci durumunda bulunan Volkan Demirel, bu formayı ilk defa 2002-2003 sezonunun 29. haftasında Kadıköy'de oynanan Samsunspor maçında giydi.

Volkan Demirel, 2003-2004 sezonunda o zaman Sarı-Lacivertlilerin 1. kalecisi konumundaki Rüştü Reçber'in İspanya'nın Barcelona ekibine transfer olmasıyla, Fenerbahçe'de forma rekabetine ilk kez girdi.



Rüştü Reçber'in Katalan ekibine gitmesinden sonra Fenerbahçe'de Alman teknik adam Christoph Daum, Sarı-Lacivertli kaleyi vatandaşı Robert Enke'ye teslim etmek istedi. Barcelona'dan kiralanan Alman kaleci ve Recep Biler'in ardından sezona 3. kaleci olarak giren Volkan Demirel, Enke'nin 13 gün sonra takımdan ayrılmasıyla Sarı-Lacivertli kalede adından söz ettirme fırsatı yakaladı.

Sezona 1. kaleci olarak Recep Biler ile giren sarı-lacivertlilerde, ligin 14. haftasında Kadıköy'de oynanan ve Beşiktaş ile 2-2 berabere kalınan maçta Recep'in kötü performansının ardından, Volkan'a forma şansı doğdu. O yıl Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de 19 maç oynayan Volkan Demirel, sarı-lacivertlilerin şampiyonluğuna önemli katkı sağladı.



Gösterdiği performansla Barcelona'da tutunamayan Rüştü Reçber'in Fenerbahçe'ye dönüşüyle 2004-2005 sezonunda yeniden yedeğe çekilen Volkan Demirel, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Rüştü Reçber ve Serdar Kulbilge ile kaleyi paylaştı.

Haberin Devamı