Spor Volkan Demirel'e küfür eden taraftara hapis istemi

Volkan Demirel'e küfür eden taraftara hapis istemi

Paylaş
Volkan Demirel'e küfür eden taraftara hapis istemi

Türkiye-Kazakistan maçından önce Volkan Demirel'e küfür eden Yusuf Şiringül'e istenilen ceza belli oldu

Türkiye-Kazakistan milli maçı başlamadan önce kaleci Volkan’a küfür ettiği tespit edilen Yusuf Şiringül için hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından eksik soruşturma nedeniyle iade edilmesinin ardından, yeniden yazıldı. Güvenlik kamerasını kayıtlarını da inceleyen bilirkişi, sadece şüpheli Yusuf Şiringül’ün Volkan Demirel’e küfür ettiğini, Demirel’e yönelik olarak bağıran, seslenen ve tezahüratta bulunan üçüncü bir şahsın bulunmadığını tespit etti. Yusuf Şiringül’ün "hakaret’ suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi ve 1 yıl süreyle seyirden men edilmesi istendi.

Bilirkişi raporu eksik olduğu gerekçesiyle iade edildikten sonra yeniden yazılan 2 sayfalık iddianamede, Yusuf Şiringül "şüpheli" sıfatıyla, Volkan Demirel ve Türkiye Futbol Federasyonu da "müşteki" olarak yer aldı. Şiringül’ün, 16 Kasım 2014 tarihinde Türkiye-Kazakistan A Milli futbol maçını izlemek için Türk Telekom Arena Stadı’na gittiği anlatılan iddianemede, şüpheli Şiringül’ün maçın başlaması öncesinde takımların ısınmak için sahaya çıktıkları sırada, yer aldığı kuzey alt tribünü kale arkasında bir kısım seyirciler ile birlikte Türkiye A Milli Futbol Takımı kalecisi Volkan Demirel’e sinkaflı küfür ve hakaret ettiği öne sürüldü.

ŞÜPHELİ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ, VOLKAN DEMİREL ŞİKAYETÇİ OLDU


İddianamede, Volkan Demirel’in şikayeti ve müracaatı üzerine, emanette kayıtlı CD’de yer alan güvenlik kamerası görüntülerinden teşhis ve tespit yapılarak, tribündeyken Yusuf Şiringül’ün yakalandığı belirtildi. Ancak şüpheli Şiringül’ün savunmasında suçlamaları kabul etmediği kaydedildi.

BİLİRKİŞİ: VOLKAN’A BİR KİŞİ KÜFÜR ETTİ

İddianamede, güvenlik kamerası görüntülerinin çözümü amacıyla yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucu düzenlenen rapora da değinildi. Raporda, "Şüpheli Şiringül’ün, müşteki Volkan Demirel’e yönelik olarak sinkaflı sözlerle küfür ettiğinin, ağız ve dudak hareketlerinden net şekilde anlaşıldığı, şüphelinin küfürlü sözlerin akabinde bir şey söylememiş gibi etrafında bulunan diğer taraftarlara bakışlar yönelterek üzerindeki ilgiyi dağıtmaya yönelik yanıltıcı tavırlar sergilediği, etrafta bulunan kişiler arasında Volkan Demirel’e yönelik olarak bağıran, seslenen, tezahüratta bulunan başka bir 3. şahsın bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.

Şüpheli Şiringül’ün, milli takımın maçı sırasında müşteki Volkan Demirel’e hakaret ederek, aynı zamanda müsabakanın düzenini bozmaya yönelik eylemde bulunduğu belirtilen iddianamede, Türkiye Futbol Federasyonu’nun da şikayetçi olduğu vurgulandı.

2 YIL 8 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ


İddianamede, Yusuf Şiringül adlı taraftarın "hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis, ayrıca 1 yıl süreyle seyirden men yasağı ile cezalandırılması istendi.

Haberin Devamı