Dünya Volkan felaketi kime yaradı?

Volkan felaketi kime yaradı?

Paylaş
Volkan felaketi kime yaradı?

Volkan felaketi kime yaradı?

POSTA İNTERNET

İzlanda'da patlayan volkanın yarattığı kül bulutları Avrupa'da hava sahasını felç etti. Bugün uçuşlar normale döndü ve yaralar sarılmaya başlandı. Peki, uçaklar kalkmadığı için havaalanlarında kalan milyonlarca yolcu, uçakların kalkış yapamadığı günlerde, gideceği yere nasıl ulaştı?

Bu sorunun cevabı biraz parayla ilgili olsa da, kimisi için o bile sorun teşkil etmedi. Bir an önce işine, evine ya da tatil yapacağı ülkeye ulaşmak isteyenlerin bir bölümü otobüsle, taksiyle, trenle, özel jetle hatta yatla bile seyahatini gerçekleştirdi. Parası fazla olmayan ise Twitter'a girerek, masrafı paylaşacak yol arkadaşı aradı...

Haberin Devamı

STOCKHOLM'E BİR-İKİ

Hava sahalarının kapalı olması nedeniyle mahsur kalan çok sayıda turist ve işadamı, binlerce euroya mal olmasına rağmen taksiyle yurtdışına gitmeyi tercih etti. Özellikle Almanya ile Türkiye arasında karşılıklı taksi seferleri başladı. Düsseldorf’ta taksicilik yapan Mehmet Oruç, “Hafta sonunda 3 bin Euro vererek Madrid’e giden oldu. İstanbul’a veya Stockholm’e giden de var” dedi.

İŞTE TAKSİ TARİFESİ

Ünlü İngiliz komedi topluluğu Monty Python'un ‘’Flying Circus’’ turnesine katılan yıldızları, İsveç’in Oslo şehrinden Belçika’nın Brüksel şehrine gidebilmek için taksi tutmak zorunda kaldılar. Hesap 5000 dolar tuttu. Madrid’de kalan bir Danimarkalı, Kophenhag’a kadar taksi ile gelerek, taksiye 26 bin kron (3 bin 500 euro) para ödedi.

Haberin Devamı

OTOBÜS FİRMALARI MUTLU

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Rüştü Terzi, yanardağ felaketinden sonra otobüs seferlerinin arttığını söyledi. Terzi, önceden günde 25 araç yurt dışına giderken, kül bulutu nedeniyle bu rakamın 50'ye çıktığını ve otobüslerin yüzde 100 dolduğunu anlattı.

ATATÜRK OTOGARI!

Atatürk Havalimanı'ndan otobüs kaldıran bir turizm şirketi otobüslerle yolcularını İstanbul üzerinden Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya ve Münih'e götürdü.

TCDD EK SEFER KOYDU

Danimarkalı taksi şirketi Brian Jensen ise Kopenhag’dan İstanbul’a gitmek isteyen bir işadamına yaklaşık 15 bin TL fiyat teklifi verdiklerini söyledi. Kül bulutu nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi, Türkiye’den Avrupa’ya giden tren yolcusu sayısını arttırdı. TCDD’nin günlük 30-40 kişi olan yolcu sayısı dün 620’ye çıkınca Avrupa’ya ek sefer kondu.

JET TAKSİ

Karayolu, demiryolu derken parası olanlar için jet taksiler de devreye girdi. Büyük uçakların zorlandığı bölgelere jet taksiler giderek Avrupa'dan yolcuları taşıdı. Arkasair Genel Müdür Yardımcısı Martine De Andria, olaydan sonra Avrupa ve Akdeniz bölgesinden yoğun telefonlar aldıklarını söyledi. Fiyatlarının 4 bin dolardan başladığını belirten Andria, "Arayanlardan sahil bölgelerine inmelerini istiyoruz. Karayoluyla sahil kentlerine inebilen yolcularımızı alıp istedikleri yere uçuruyoruz" dedi. Andria, 4 günde 1 olan uçuşlarının 2 günde 1'e çıktığını belirtti.

PARASI ÇOK OLAN YATLA GİTTİ

Rus milyarder Abramoviç, 100 milyon sterline aldığı Pelorus adlı yatını, 40 işadamına kiraladı. Londra-Paris seferi düzenleyen 115 metrelik süper yata binen isimler, kişi başı 100 bin euro ödedi. Böylece Abramoviç hem arkadaşlarına yardım etmiş oldu, hem de para kazandı. Abramoviç'in kazancı 4 milyon euro (yaklaşık 8 milyon lira) oldu

KİMİSİNİ DE DONANMA 'KURTARDI'

Haberin Devamı

İngiliz hükümeti kül bulutları yüzünden ülkelerine dönemeyen İngiliz vatandaşlarını İngiltere’ye getirmek için donanmayı seferber etti. İngiltere Başbakanı Gordon Brown, İngiliz donanmasına bağlı HMS Ark Royal, HMS Albion ve HMS Ocean gemilerine, görev verdiğini açıkladı.

MASRAFI PAYLAŞMAK İSTEYEN TWIT'LEDİ

Twitter üzerinden kurulan #getmehome ya da #stranded gibi hesaplar aracılığıyla, değişik ülkelerde kalan yolcular, gidecekleri yerlere giden kişilerle beraber tekne, otomobil ya da tren yolculuklarını paylaşıyor.

Haberin Devamı

POSTA İNTERNET