Ekonomi Volkswagen ID Croozz geliyor

Volkswagen ID Croozz geliyor

Paylaş
Volkswagen ID Croozz geliyor

İlk olarak Nisan 2017’de Şanghay Auto Show’da ortaya çıkan ve Eylül’de Frankfurt Fuarı için revize edilen VW ID Crozz, en son LA Auto Show’da boy gösterdi.

Volkswagen, 2020 itibariyle çeşitli segmentlerdeki birçok elektrikli otomobili piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Marka, Volkswagen ID hatchback, ID Buzz ve klasik VW Microbus’tan sonra yeni bir elektrikli crossover olan ID Croozz ile piyasayı yoklamaya devam ediyor.

Wolfsburg merkezli Alman üreticinin ID olarak garip bir biçimde adlandırdığı Crozz, Volkswagen‘in kompakt elektrikli otomobiller için kullandığı MEB platformunda temellendirilmiş. Markanın son konsepti olan ID Crozz 2018 Tiguan ile iç mekana sahip olacak. Her bir aks için bir tane olmak üzere iki elektrikli motor tarafından çalıştırılan Crozz, 302 beygir güç üretiyor. Araçtaki 83 kilovat saatlik bir lityum iyon pil paketi kullanıcıya tek şarjda 500 km yolculuk sunuyor. Ayrıca lityum pilleri 30 dakikada %80’e kadar şarj edilebilen DC hızlı şarj özelliği mevcut.

VW, bu standartların üretim sürecine kadar iyileştirilebileceğini açıkladı.

Direksiyon üzerindeki Volkswagen logosuna basılarak aktive edilen “ID Pilot” isimli tamamen otonom bir sürüş kabiliyetine sahip. ID pilot devreye girdiğinde aracın otonom modda olduğunu belirtmek için dış aydınlatmalar değişir. Ayrıca sürücü 10.2 inclik tablet biçimindeki gösterge panelinden yolculuk ile ilgi tüm detayları kontrol edebilir.

Airbus hibrid-elektrikli uçak projesi için Rolls-Royce ile anlaştı

Haberin Devamı