Ekonomi Volkswagen'in kârı düştü

Volkswagen'in kârı düştü

Paylaş
Volkswagen'in kârı düştü

Alman otomotiv şirketi Volkswagen'in geçen yıl kârı yüzde 80 azaldı

Merkezi Wolfsburg’da bulunan Avrupa’nın en büyük otomotiv şirketi Volkswagen, geçen yıl kârının önceki yıla göre yüzde 80 azalarak, 960 milyon Euro (1.3 milyar dolar) olduğunu açıkladı.

Şirketin, 2008 yılı karı 4.8 milyar Euro olmuştu. Önceki yıl 114 milyar Euro olan geliri geçen yıl yüzde 8 azalışla 105.2 milyar Euroya gerileyen şirketin, 2008 yılında 6.3 milyon adet olan araç üretimi ise geçen yıl 6.1 milyon adet oldu.

Şirket, küresel otomotiv sektöründe koşulların bu yıl zorlu kalmaya devam edeceğini beklediğini ve üretim seviyesinin 2012 yılına kadar muhtemelen kriz öncesine yükselmeyeceğini belirtti.

Volkswagen Üst Yöneticisi Martin Winterkorn, şirketin çok markalı gücü, teknolojik uzmanlığı, finansal konumu ve küresel varlığının, ekonomik resesyondan rakiplerine oranla daha iyi çıkmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Bünyesinde Audi, Seat, Bentley ve Skoda’yı bulunduran, Alman ağır vasıta üreticisi MAN ile İsveç Scania’nın önemli hissedarı ve geçen yıl Porsche’un yüzde 49.9 hissesini satın alan Volkswagen, 2018 yılına kadar yıllık 10 milyon adetten fazla araç satmayı hedefliyor.

Haberin Devamı