Ekonomi Volt'un fiyatı belli oldu

Volt'un fiyatı belli oldu

Paylaş
Volt'un fiyatı belli oldu

Otomotiv sektörünün uzun menzilli ilk elektrikli otomobili olan Chevrolet Volt'un satış fiyatı belli oldu.

Buna göre Chevrolet Volt’un Almanya’da anahtar teslim fiyatı 41 bin 950 Euro’dan başlayacak. İlk Chevrolet Volt önümüzdeki sene Türkiye’de de satışa çıkacak. Chevrolet'ten yapılan açıklamaya göre, Volt hem elektrik hem de benzinle gidebilen elektrikli yakıt sistemine sahip.

Haberin Devamı

Aracın elektrik şarj ünitesi 8 yıl veya 160 bin km garantili. Açıklamada, bu sürenin otomotiv endüstrisinde elektrikli bir otomobil için verilen en uzun ve kapsamlı garanti süresi olduğuna dikkat çekildi.

Chevrolet Volt, 16 kWh lityum iyon aküsünde depoladığı elektrik enerjisini kullanarak 60 kilometreye kadar mesafe kat edebiliyor. Akünün enerjisi tükendiği zaman da tümleşik bir alternatör devreye girerek elektrikli tahrik ünitesini enerji ile beslemek için elektrik sağlıyor ve aynı zamanda aküyü şarjlı tutuyor. Bu özellik Chevrolet Volt’un menzilini 500 kilometrenin üzerine çıkarıyor. Chevrolet 2011 yılında 10 bin ve 2012 yılında da buna ilave 45 bin adet Volt üretmeyi planlıyor.

SENEYE TÜRKİYE'DE

Haberin Devamı

2012 yılında Türkiye'ye gelecek olan aracın buradaki satış fiyatı henüz açıklanmadı. Şirketin fiyatı lansmana yakın bir dönemde açıklaması bekleniyor.