Hakan Çelik Volvo'dan küçük SUV
HABERİ PAYLAŞ

Volvo'dan küçük SUV

Haberin Devamı

İsveçli premium otomobil üreticisi Volvo yeni küçük SUV modelini XC 40 adıyla tanıttı. Volvo bu adımla ilk defa, otomotiv pazarında en hızlı büyüyen segmentte küresel olarak mevcut üç yeni SUV sunmuş oluyor. XC40, Volvo’nun yeni modüler araç mimarisi (CMA) üzerinde üretilen ilk modeli. Tam elektrikli modeller de dahil olmak üzere 40 serisindeki diğer yeni otomobiller onu takip edecek.

Volvodan küçük SUV

En donanımlı 'ufak'

Volvo Cars Başkan ve CEO’su Hakan Samuelsson, “XC40, bizim ufak SUV segmentine ilk girişimiz. XC40, Volvo’ya olan beğeniyi artıracak ve onu yeni bir yöne doğru itecek” dedi. XC40, teknoloji alanında, yeni 90 ve 60 serisi otomobillerde yer alan ödüllü güvenlik, bağlantı ve eğlence-bilgilendirme teknolojilerini ufak SUV segmentine de getiriyor. Bu yeni teknolojiler XC40’ı pazardaki en donanımlı ufak premium SUV yapıyor.

2018 başında geLecek

XC40 üretim anından itibaren D4 dizel ya da T5 benzinli dört silindirli Drive-E motorlar ile sunuluyor. Hibrit ve tam elektrikli olan diğer motor opsiyonları ise daha sonra çıkacak. XC40’ın Türkiye’ye 2018’in ilk çeyreğinde gelmesi planlanıyor.

INSIGNIA'NIN EN GÜÇLÜSÜ

Volvodan küçük SUV

Alman üretici Opel’in Frankfurt Motor Show’da prömiyerini gerçekleştirdiği Insignia Gsi yeni Insignia’nın en sportif modeli durumunda. Otomobil keskin sürüşü ve kusursuz yol tutuşu ile üstün performans vaat ediyor.

Opel’in 33 yıllık sportif model tasarım geçmişini yansıtan GSi modellerinin geri dönüşünü simgeleyen Opel Insignia GSi performanslı sürüş meraklılarının gönlünü çelecek. Türkiye’ye 2018’de gelecek. Her türlü arazi şartına uyum sağlayabilen çok işlevli Insignia Country Tourer Station Wagon ise 2.0 BiTurbo dizel motor ile satışa sunulacak.

SUBARU LEVORG İDDİALI GELDİ

Japon üretici Subaru’nun Sport Tourer modeli Levorg, yenilenmiş tasarımı, donanım seviyesi, geliştirilmiş izolasyonu ve düşürülen yakıt tüketimiyle Ekim 2017’den itibaren 169 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Levorg GT-S Plus’ın motoru 170 beygir gücünde.

Volvodan küçük SUV

Güvenlik konusunda en iyi araçlardan biri olan Levorg GT-S Plus, ‘Adaptif LED farlar’, şehir içi özellikle eğimli yollarda ve trafikte kullanımda sürüş konforunu artıran ‘Auto Hold’, ‘ön görüş kamerası’, ‘akıllı dikiz aynası’ gibi donanımları sunmaya başladı.

İŞTE YENİ JEEP COMPASS

Sınıfının en gelişmiş 4x4 sistemlerinden birine sahip olan SUV modeli olarak dikkat çeken Jeep Compass, ülkemizde biri benzinli, ikisi dizel olmak üzere 3 motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Jeep Compass, standart sunulan 4x4 çekiş sistemi ve 9 ileri otomatik şanzıman gibi özellikleriyle, lüks kompakt SUV segmentinde rakiplerini zorluyor. Aracın lansmana özel fiyatı 189 bin TL.

Volvodan küçük SUV

Jeep Compass’ın, 170 beygirlik 1.4 litre MultiAir2 Turbo motoru, dokuz vitesli otomatik şanzıman ve 4x4 konfigürasyonu ile tamamlanıyor. 120 beygir, altı vitesli manuel şanzımanlı 1.6-litre MultiJet II motor ve dokuz ileri otomatik şanzımanlı ve 170 HP gücü üreten 2.0-litre MultiJet II motor diğer seçenekler.

TOYOTA C-HR YOK SATIYOR

Türkiye’de üretilmeye başlandığı Kasım 2016’dan bu yana, dünyada ilgi odağı olan Toyota C-HR’ın hibrit versiyonunun satış başarısı katlanarak sürüyor. Türkiye’de de yoğun ilgi ile karşılanan C-HR Hybrid, 2017’nin Ocak-Temmuz döneminde toplam C-HR satışlarının yüzde 48.5’ini oluşturdu.

Volvodan küçük SUV

Yalnızca Temmuz’da Türkiye’de satılan Toyota C-HR Hybrid’in toplam satışlarındaki payı ise yüzde 72’ye ulaştı. Bu oran Avrupa’da ise yılın ilk 6 ayında yüzde 80 oldu. Toyota C-HR Hybrid, ÖTV teşviği ile şimdi çok daha ulaşılabilir bir fiyatla sunuluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder