Vücudumuz, alması gereken vitaminleri besinler yoluyla takviye etmediğimizde bize bu durumu gösteren bazı işaretler verir. Bunları dikkate alıp sağlığımızı bozmamak için gereken takviyeyi yapmak için bu işaretleri dikkate almamız gerekir... B7 (Biotin) eksikliğinden meydana gelir. Soya fasulyesi, badem ve muz tüketilmesi gerekir. A, D vitaminleri ve yağ asitlerinin eksikliğinden kaynaklanır. Trans yağ alımını azaltıp somon ve ceviz tüketin. A vitamini zengini havuç gibi sebzeleri tüketmeyi unutmayın. B12 eksikliğinden kaynaklanır. Kırmızı et, tavuk ciğeri, süt, somon ve ton balığı tüketmelisiniz. D vitamini eksikliğinin göstergesidir. Süt ürünleri, domates, esmer pirinç tüketmelisiniz. B3, B2 ve B12 vitaminlerinin eksikliğinden kaynaklanır. Kırmızı et, somon, ceviz gibi demir ve çinko içeren besinler tüketmelisiniz. Kalsiyum, magnezyum ve potasyum eksikliğinden meydana gelir. Badem, fıstık, muz ve elma tüketilmesi önerilir. B6, B12 ve B9 (folik asit) eksikliğinden kaynaklanır. Fasulye, narenciye, deniz ürünleri ve kırmızı et tüketin. B7 (Biotin) eksikliğinden kaynaklanır. Vücudumuz yağda çözülen A, E, K, D vitaminlerini depolayabilir ancak B grubu vitaminlerin azaldıkça takviye edilmesi gerekir. mantar, peynir, haşlanmış yumurta ve ıspanak tüketin.