Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Vücut tepki gösterebilir
HABERİ PAYLAŞ

Vücut tepki gösterebilir

Haberin Devamı

İnternette, eczane ya da tezgahlarda satılan ve cinsel organı büyüttüğü iddia edilen haplara kanmayın. Çünkü bu ilaçlar ticari amaçla üretiliyor ve penisi asla büyütmüyor. Bitkisel kökenli olan haplar bazı kişilerde alerjiye bile neden olabiliyor...

SORU: Penis büyüten hapın yararı olur mu?

24 yaşındayım, bir süredir internette cinsel organı büyüten ilaçların reklamlarını görüyorum. Hiç yan etkisinin olmadığını söylüyorlar. İleride başka hastalıklara (kalp, böbrek, karaciğer v.b. gibi) sebep olabilir mi?

CEVAP

Penis boyutlarını büyüttüğü iddia edilen çeşitli haplar eczanelerde, tezgahlarda veya internette satılmaktadır. Bunlar ticari amaç ile üretilmiş ve penis büyümesi konusunda hiçbir etkisi olması mümkün olmayan haplardır. Yurt dışından gelen bu ilaçlar Sağlık Bakanlığı’ndan değil, besin katkısı olarak Tarım Bakanlığı’ndan ithal ruhsatı alan ve en iyi ihtimal ile sağlığınıza zararlı da herhangi bir etkisi olmayan maddelerden oluşmaktadır.

Bu tip genellikle bitkisel kökenli maddeleri kullanırken bunların bazı kişilerde alerjik etki gösterebileceği veya yüksek dozda kullanıldıklarında bilhassa karaciğer açısından toksik yani zararlı etki gösterebileceklerini unutmamalıyız. Bence bu gibi maddeleri hiç kullanmayın, memleketimizdeki taze sebze, meyve ve diğer besinleri dengeli şekilde tüketebilen bir kişinin asla sağlık için ek maddelere ihtiyacı yoktur.

SORU: Sertleşme sorunu yaşıyorum

Sertleşme sorunu yaşıyorum. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Bu sorunu nasıl giderebilirim?

CEVAP

Sertleşme sorunu kişinin yaşına göre de değişen birçok değişik sebepten ortaya çıkabilir. Başarılı bir tedavi için önce bu durumun sebebinin anlaşılması gerekir. Günümüzde bu tip sorunların tamamı bir şekilde çözümlenebiliyor. Bir üroloji uzmanına başvurmalısınız.

SORU: Varikoselin ilaçla tedavisi var mı?

18 yaşındayım ve varikoselim var. Ameliyattan başka bir tedavi yöntemi var mı, ilaçla tedavi olabilir miyim?

CEVAP

Varikoselin mastürbasyon veya meni gelmesi ile bir ilişkisi yoktur. Varikoselin gerekli olduğu hallerde tek tercih edilmesini önerdiğim tedavi yöntemi mikrocerrahi operasyonudur. Varikosel, toplardamarlardaki genişleme sonucu damar içi valf mekanizmalarının yetersizliğinden ortaya çıkar. Tamamen mekanik bir sorun olduğundan ilaçla tedavi edilmesi mümkün değildir.

Günümüzde erkek kısırlığının ilaçla tedavisinde ancak çok kısıtlı durumda kullanılan birkaç ilaç hariç sperm üretimini genelde arttıran bir ilaç veya madde yoktur. Kısırlık ile ilgili ilaçlar kullanılmadan önce mutlaka gerekli hormon analizleri yapılmalıdır. Aksi taktirde kullanılan ilaçlar yarar yerine zarar da getirebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder