Gündem Vur dedi, öldürdü

Vur dedi, öldürdü

Paylaş
Vur dedi, öldürdü

Vur dedi, öldürdü

Çorum’da birlikte oto yıkama işi yaptığı 35 yaşındaki eniştesi Sait Çolak'ı adam tutup dövdürerek ölümüne sebep olduğu iddia edilen 26 yaşındaki Ahmet Çileli, “Ben katil zanlısı Ali Yıldız’dan eniştem ile görüşmesini istedim. O bana kendisinin de eniştemle sorunları olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Ben de o zaman ‘kendin için bir iki yumruk at’ dedim. Benim için dövmesini istemedim” dedi. Olay geçen yıl ocak ayında meydana geldi. İddiaya göre eniştesi Sait Çolak ile birlikte Çorum Oto Sanayi Sitesi’nde araba yıkama işi yapan Ahmet Çileli, kendisine az para verdiği ve bu nedenle tartışmalar yaşadığı eniştesini 500 TL karşılığında Ali Yıldız’a dövdürttü. Olay sonrasında Çorum Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sait Çolak başına aldığı darbeler sonucu hayatını kaybetti.

Soruşturma başlatan polis, kayınbirader Ahmet Çileli, katil zanlısı Ali Yıldız ile cinayete yardımcı oldukları ileri sürülen 21 yaşındaki Halil Buğa ve 23 yaşındaki Erdem Sakarya’yı gözaltına alındı. Ahmet Çileli ile Ali Yıldız tutuklanırken, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. ‘Kasten adam öldürme suçundan’ ömür boyu hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Ahmet Çileli ve Ali Yıldız’ın Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına bugün devam edildi. Tutuksuz 2 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Haberin Devamı

HASTANEDEN ADLİYEYE GELDİ, “KATİLLERLE YÜZLEŞMEK İSTEDİM” DEDİ

Astım rahatsızlığı nedeniyle Çorum Devlet Hastanesi’nde tedavi gören öldürülen Sait Çolak’ın babası Arap Çolak da duruşmaya geldi. Koltuk değneği ve pijama ile hastaneden çıkarak duruşmaya gelen baba, “Oğlumun katilleri ile yüzleşmek istedim. Bu nedenle hastaneden çıkıp geldim. İki elim ölene kadar yakalarında. En ağır cezayı verin” diye konuştu.

Daha önceki duruşmalarda eniştesini para karşılığında dövdürttüğünü itiraf eden Ahmet Çileli ifadesinde, “Ali Yıldız ile eniştemin arası iyi değildi. Ben kendi sorunlarım için Yıldız’dan eniştem ile konuşmasını istedim. O da bana, ‘Ben de zaten sevmiyorum. Sorunlarım var’ dedi. Bunun üzerine ben de ‘gerekirse bir iki yumruk at’ dedim. Ama dövmesini kendim için istemedim” diye konuştu.

KATİL ZANLISI: BEN SADECE KAFA ATTIM

Cinayet sanığı Ali Yıldız ise maktul Sait Çolak’ı tanımadığını belirterek, “Ben Sait’i daha önceden tanımam. Bana Ahmet eniştesi ile konuşmamı ve korkutmak için dövmemi istedi. Ben de sadece bir kez kafa vurdum. Kanı bile akmadı. Daha sonra öldüğünü öğrendim. Ben öldüresiye dövmedim. Cinayeti benim üstüme atıyorlar” dedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Çileli ve Ali Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı karar için ileri bir tarihe erteledi.

Haberin Devamı

Kemal KARADAĞ/DHA