Siyaset Vural: AKP oy için altın dağıtıyor
Paylaş
Vural: AKP oy için altın dağıtıyor

Vural: AKP oy için altın dağıtıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, üzerinde, AK Parti İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Günay’ın isminin ve il başkanlığının irtibat numaralarının basılı olduğu siyah bir altın kesesini gazetecilere göstererek ,"Nedir bu, neler dağıtıyorlar? diye sordu.

Haberin Devamı

AK Parti’nin İzmir-Çeşme arasına deniz yolu inşa edilmesi projesine ilişkin, "Denizde otoyol, kargalar güler vallahi. Millet dalga geçiyor. Deniz otoyolu, var mı dünyanın bir başka yerinde?" dedi.

Vural, MHP İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti’nin oy almak amacıyla "40 takla atarak, mağduriyet, darbe gibi konulardan medet umduğunu ama bir türlü başaramadığını, şimdi pişmiş aşları yeniden pişirerek Türkiye’nin önüne getirdiğini" ileri sürdü.

Ülkenin "ahlak dışı" oyunlarla karşı karşıya olduğunu savunan Vural, şöyle konuştu:

"12 Eylül’ü yargılama adına yan gelip yatan savcıların aklına nedense seçim öncesinde bu geldi. Ey savcı elini vicdanına koy be. Seçim öncesinde sana bunu yaptıran kim? Böyle bir vicdan olabilir mi? AKP’nin politikalarına paralel olarak güya birilerini çağırıyorlar, alıyorlar ifadelerini. Aslında netice itibariyle 12 Eylül’ü zaman aşımı zırhına büründüren AKP, şimdi de vakit ayırıp 12 Eylül edebiyatıyla milletimizi meşgul etmek istiyor. Ne kadar pis bir oyun."

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "27 Nisan muhtıra değildi" şeklindeki sözlerinin gazetelerde yer aldığını belirten Vural, şöyle devam etti:
"Niye muhtıra değil? Çünkü Büyükanıt’ta mezara kadar götüreceği bilgiler var. Ne acaba o bilgiler? Bir taraftan hükümet bildiri yayınlayacak, ’Bu bildiri hükümete karşı verilmiş bir bildiridir’ diyecek, ondan sonra kalkıp diyecek ki Recep Tayyip Erdoğan ’bu muhtıra değildi’. Kalk, aç, oku bakalım. Saat üçte Cemil Çiçek’in okuduğu bildiride ne diyor, ’bu bildiri hükümete karşı yapılmıştır’. Hükümete karşı yapılmışsa adı ne, muhtıra değil mi bu? Yok muhtıra olmaz. Ne biliyor acaba? Acaba o Balyoz hikayesi olmadan önceki durumları mı biliyor Büyükanıt? Ne biliyor yani? Ey savcılar niçin harekete geçmiyorsunuz?"

Vural, "Siyasi partilere, milletin özgürlüğüne darbe vurmak isteyen AK Parti’ye en büyük darbeyi 12 Haziran’da milletin vuracağını" söyledi.

-"KESENİN İÇİNE NE KOYDUNUZ?"-

Oktay Vural, İzmir’de "alabildiğince tehdit ve şantaj yaşandığını", kamu imkanlarının kullanıldığını iddia ederek, üzerinde, AK Parti İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Günay’ın isminin ve il başkanlığının irtibat numaralarının basılı olduğu siyah bir altın kesesini gazetecilere gösterdi.
Vural ,"Nedir bu, neler dağıtıyorlar? Yeşil kartı olanlara tehdit. Aman ha, diyorlar ki ’oy vermezseniz yeşil kartınızı elinizden alırız’. İnsanlar geliyor. İl Başkanlığını arıyor vatandaş, diyor ki ’bize de dağıtın’. ’Efendim yok öyle bir şey, dağıtmıyoruz’ diye söylüyorlar. Ne dağıttığınızı söyleyin ne olur? Belki bunu içine çekirdek koyuyorlardır. Efendim bu aslında çekirdek kesesi.

Haberin Devamı

Bütün vatandaşları AKP’ye giderek, bu keseden birer tane talep etmeye davet ediyorum. Herkes gitsin. Niye? Çünkü babalarının cebinden yapmıyorlar bunu. Zaten bizim kesemizden yapıyorlar bunları. Milletin kesesinden alıp dağıtıyorlar."

Kendisinin ise vatandaşlara çiçek dağıttığını söyleyen Vural ,"Ama gazetelerde hiç haber olmadı" dedi.

Bir gazetecinin "keseyi gösterdiniz ama içinde ne olduğunu söylemediniz" demesi üzerine Vural, "Çiklettir belki de çiğneyin çiğneyin. Çok yaratıcı bir fikir olarak yardım kesesinin içine çitlembik ve sakız koyun. Bu bir imaj tasarımı, tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

-"İMRALI’YA TOZ KONDURMUYOR"-

Başbakan Erdoğan’ın bugüne kadar "İmralı’nın, terörist başının aleyhine bir tek söz söylemediğini" iddia eden Vural, şöyle devam etti:
"Toz kondurmuyor oraya bakın, hiç söz söylemiyor. Bir de sıkılmadan Milliyetçi Hareket Partisini başkalarıyla yan yana koyuyor. Terörist başına ’sayın’ diyen bir kimseden, onun teröristlerine karşılama töreni düzenleyen bir kimseden, terörist başıyla referandum sürecinde ateşkes, ondan sonra da seçim döneminde ateşkes pazarlığı yapan bir kimseden ne beklersiniz?

Niye bu Recep Tayyip Erdoğan, İmralı, PKK aleyhinde bir laf söylemez? Niye söylemiyorsun? Dut yemiş bülbüle dönüyorsun. Bugün AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’ın asıl amacı ortaya çıkmıştır. PKK’yı siyasallaştırmak istiyorlar, İmralı’yla birlikte Meclis’te olmak istiyor Recep Tayyip Erdoğan. Oyun ortaya çıktı. Onun için ’PKK’ya bölücü terör örgütü demeyin’ diyor, aman ha. Onun için İmralı’nın, terör örgütünü yönetmesine izin veriyor Recep Tayyip Erdoğan."

Haberin Devamı

Vural, İzmir’de kamu kurumları ve üniversitelerin "biri eskimiş bakan, diğeri bakan olan AK Parti adaylarıyla" toplantılar düzenlediğini, buna kimsenin ses çıkarmadığını öne sürerek, "Türkiye bir Tayyiban Cumhuriyeti gibi yönetiliyor. Ama bu haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlar da çok. Allah’a şükür biz öyle olmuyoruz" dedi.

AK Parti’nin İzmir’e yapacağı yatırımlar konusuna da değinen Vural, şu görüşleri dile getirdi:
"2023 yılına kadar yatırımlar, ne kadar süslü püslü değil mi? İzmir devrimi. Üff, vay anasını İzmir’den Çeşme’ye deniz otoyolu. Deniz otoyolu, hem araç hem gemi bulamadım, bulsaydım getirecektim buraya ama yok. Yani denizden otoları geçirecekler. Denizde otoyol, kargalar güler vallahi. Millet dalga geçiyor, deniz otoyolu var mı dünyanın bir başka yerinde yani. Bunu da basın mensupları sormuş, hani ben Sülün Osman dedim ya, Sülün Osman da olmayan bir şeyi satıyor. Bunlar da olmayan bir şeyi satarak oy avcılığı yapıyorlar. Aslında bu, baş sülünden kaynaklanan bir şey. Baş sülün var, bunlar da çömezleri. Baş sülün Türkiye’yi pazarlıyor. Yani işsiz, yoksul bıraktığı, hiç hizmet etmediği insanları unutuyor, satıyor. Sat babam sat. Bunlar da baş sülünün yamakları."

Vural, MHP döneminde 9 kilometrelik yolun çevre yoluna dahil edildiğini, ancak projenin geri kalan kısmının hala tamamlanamadığını anlatarak, "9 yılda bizi o kadar hizmete boğdular ki zaten proje manyağı olduk. Buna Sülün Osman demeyeyim de ne diyeyim" diye konuştu.