Siyaset Vural: Bu millet Erdoğan'a teslim olmayacak
Paylaş
Vural: Bu millet Erdoğan'a teslim olmayacak

Vural: Bu millet Erdoğan'a teslim olmayacak

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe korkusuyla milleti yönlendirmek istediğini belirterek, "Bu millet ne darbecilere ne de darbeyi kullanarak millet iradesine ipotek koymak isteyen Recep Tayyip Erdoğan'a teslim olmayacaktır. Darbelere de Dabbeye de hayır. Korkulara teslim olmayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural TBMM’de düzenlediği basınla sohbet toplantısında Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu İzmir’de, Egeray’ın açılışı sırasında yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Açılışta Başbakan’ın kendisini projenin mimarı gibi sunduğunu belirten Vural, Egeray’ın altyapısının 57’nci hükümet döneminde tamamlandığını ifade etti. Egeray’ı bugünlere getiren Ulaştırma Bakanı’na teşekkür eden Vural "Sayın Başbakan bize de teşekkür et. El insaf, Karşıyaka tüneli bizim dönemimizde zaten bitmişti, Başbakan bunu da sahipleniyor" dedi. Başbakan’ın İzmir konusunda ayrımcılık yapmadıklarını söylediğini de hatırlatan Vural "Sen kimin başbakanısın, bu lafı söylüyorsun. Sultan hazretleri lütfetmiş. Havuç sopa yöntemiyle İzmirlilere hitap eden bir başbakan" dedi. İzmir’in AKP döneminde hak ettiğini alamadığını, mağdur edildiğini söyleyen Vural, İzmir’deki işsizlik oranının Türkiye genelinin yüzde 30-35 fazlası olduğunu, kamu yatırımlarının ise AKP döneminde yüzde 50 oranında azaldığını söyledi. Vural "Başbakan ahkam kesiyor, sanırsın İzmir Başbakan’ın döneminde abad olmuş. Başbakan İzmir’e şaşı bakmaktadır. İzmir’e hak ettiği yatırımları vermemiştir. İzmir AKP döneminde fetret dönemini yaşamıştır" diye konuştu.

Haberin Devamı

-"SENDEN ÖNCE BU MİLLET MÜSLÜMAN DEĞİL MİYDİ?"-

Başbakan’ın İzmir’e haksızlık yaptığını, İzmir’in AKP döneminde geriye gittiğini de ifade eden Vural, Başbakan’ın "Türkiye’de İslam ile demokrasinin bir arada olacağını bütün dünya gördü, gelip bizim partimizden de bilgi alıyorlar" şeklindeki sözlerine de tepki gösterdi. Vural, "Türkiye’nin İslam coğrafyasında demokrasi ve cumhuriyete bir örnek olması 1923 yılında kazandığı milli mücadeleyle olmuştur. Senden önce bu ülkede yaşayan insanlar, yönetenler Müslüman değil miydi? Bu nasıl bir zihniyet? Başbakan’a göre iktidara geldikten sonra İslam’la demokrasi bağdaşır olmuş. Bu milletin tarihine haksızlık yapılmaktadır? Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye örnek değil, geriye gidiştir" diye konuştu.

-"ŞEHİTLE TERÖRİSTİ AYNI KEFEYE KOYUYOR"-

Haberin Devamı

Başbakan’ın dile getirdiği ‘ileri demokrasi’ kavramını da hatırlatan Vural, Başbakan’ın demokrasiyi ‘iktidarının kılıfı yapmak’ istediğini ve bunun için araç olarak gördüğünü söyledi. Başbakan’ın 2003 yılındaki ‘demokrasinin amaç olduğu’ yönündeki sözlerini hatırlatan Vural, Erdoğan’ın dini de demokrasiyi de araç olarak kullandığını savundu. Dinin siyaset ve ticaret aracı olarak kullanılmasının dine karşı yapılmış haksızlık olduğunu söyleyen Vural, Başbakan Erdoğan’ın "Doğu’da bir siyasi parti kışkırtıcı konuşuyor, kışkırtıcı açıklamalar, eylemler yapıyor; bakıyorsunuz Batı’daki kitleler buna tepki veriyor. Şehit cenazeleri istismar ediliyor, ayrımcı, aşağılayıcı beyanatlar veriliyor; bakıyorsunuz bu sefer de Doğu’daki kitleler buna tepki veriyor" şeklindeki sözlerine de tepki gösterdi. Vural "Başbakan İzmir’de ‘Doğuda teröristler askerleri öldürüyor. Batıda, sahil kentlerimizde buna tepki yükseliyor. Dolayısıyla bu tepkiden dolayı doğudakiler tepki duyuyor’ dedi. Başbakan’a göre batı ile doğu bu eksende birbirini tetikleyen yöreler oluyor. Böyle bir düşmanlık olur mu? Başbakan’a göre şehit de aynı terörist de aynı. Peki bu şehit cenazelerine sahip çıkan Erzurum’u, Yozgat’ı, Sivas’ı nereye koyacaksın? Başbakan, teröristle şehitlerimizi aynı kefeye koyuyor ve bunlara ‘tahterevalli’ diyor. Bu kadar çarpık bir zihniyet, oy için her şeyi istismar eden zihniyet, Türkiye’nin en önemli milli güvenlik sorunu olmuştur. Başbakan şehit cenazelerine sahip çıkılmasından rahatsız" diye konuştu.

Haberin Devamı

-"ERGENEKON DAVASININ KAÇ YILDA BİTECEĞİNİ BAŞBAKAN’A SORUN"-

Vural bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son Ergenekon tutuklamalarıyla ilgili "sabır" tavsiye eden sözlerini hatırlatarak "Ne kadar sabırla beklenmesi gerekiyor? Sizce Ergenekon davası kaç yılda sona erer?" şeklindeki sorusuna "Kaç yılda sona ereceğini Başbakan’a sorsanız daha iyi bilir" karşılığını verdi.

-"YARGI BAŞBAKAN’IN BASKISI ALTINDA"-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Ergenekon davasıyla ilgili, yargının siyasallaştırılması, gazetecilerin tutuklanması, telefonların dinlenmesi konusundaki şikayetlerini de dile getirdiğini söyleyen Vural, Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı’nın ‘kaygılı’ olduğu yönündeki açıklamasını da ‘gecikmiş ancak isabetli’ bulduğunu ifade etti. Bahçeli’nin yargının bağımsız ve tarafsız karar vermesini sağlayacak bir ortamın yaratılması için ‘sabırlı olmak’ gerektiğini söylediğini de belirten Vural, Ergenekon soruşturmasını ‘ucu açık senfoni’ye benzetti. Vural "Yargının kararını sabırla beklerken yargının adaletli, bağımsız ve tarafsız karar vermesini de bekliyoruz. Yargı gecikmeden, sabırları zorlamadan hak ve hakikatin tecelli etmesini sağlamalı" dedi. Yargının siyasallaştırılmasını endişeyle takip ettiklerini dile getiren Vural "Yargı Recep Tayyip Erdoğan’ın baskısı altında. Yargı silah olarak kullanılmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

-"DARBELERE DE DABBEYE DE HAYIR"-

Savcı Zekeriya Öz’ün açıklamalarının sorulması üzerine de Vural "Demek ki kamuoyunda önemli rahatsızlıklar var" karşılığını verdi. Vural "Mesele sadece son tutuklamalar değil. Bugün muhalefet, devletin araçlarıyla susturulmak istenmektedir. Devletin valileri, kaymakamları parti görevlisi gibi çalışmaktadır. Meseleyi sadece bir noktaya icra etmek yerine çok kapsamlı olarak, giderek Mübarekleşen, totaliter, tek adamcı bir yönetime doğru kayan ve adına ‘ileri demokrasi’ dedikleri ama demokrasiyi bir araç olarak kullanan bir zihniyetle, topyekün hepimiz bu tehdit altındayız. Bunlara pabuç bırakacak mıyız? Hayır. Başbakan darbe korkusuyla milleti yönlendirmek istiyor. Bu millet ne darbecilere ne de darbeyi kullanarak millet iradesine ipotek koymak isteyen Recep Tayyip Erdoğan’a teslim olmayacaktır. Darbelere de dabbeye de hayır. Korkulara teslim olmayacağız. Biz Tunç yürekliyiz. Bizi Evren Paşalar yıldıramadı da Tayyip Paşa mı yıldıracak" diye konuştu.