Spor Vural, Daily Mail'in manşetinde!

Vural, Daily Mail'in manşetinde!

Paylaş
Vural, Daily Mail'in manşetinde!

Türk futbolunun renkli simalarından Yılmaz Vural, İngiltere'nin önemli gazetelerinden Daily Mail'e konu oldu

Geçen hafta Londra'da bulunan Yılmaz Vural, çok okunan ingiliz gazetesi Daily Mail'in ilgisini çekmiş olacak ki, gazete ünlü teknik adamı manşete taşıdı. Daily Mail, başlığında Vural'dan "22 takım çalıştıran ve kendi oyuncusunu tekmeleyen efsanevi teknik adam" olarak bahsetti. Yılmaz Vural'ın Arsenal ile Southampton arasındaki karşılaşmayı Emirates Stadyumu'nda tribünden izlediğine değinen gazete, Türk futboluna aşina olanların, tribündeki Vural'ı tanıdığını belirtti. Vural'ın oğullarının Londra'da okuduğunu yazan gazete, teknik adamın Arsenal - Marsilya maçını da Mesut Özil'in ailesiyle birlikte izlemeyi planladığını yazdı.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13315","13315","201311","13315-82828.jpg","1", "0","Yılmaz Vural, Daily Mail'in manşetinde!");

60 yaşındaki Vural, Daily Mail'e bazı açıklamalarda da bulundu. Vural, “Ben teknik direktörlüğe Sir Alex Ferguson'un Manchester United'ın başına geçtiği yıl başladım. Ama ikimizin kariyeri çok farklı oldu, o bir takımdan emekli olurken ben 22 takım çalıştırdım. Avrupa'da benden daha fazla kulüp çalıştıran teknik adam olduğunu sanmıyorum. Sanırım benden sonra da Roy Hodgson geliyor. Bu çok övünelecek bir rekor değil ama Türkiye'de futbolun doğası bu” diye konuştu.

İnsanların futboldan keyif alması gerektiğini söyleyen Vural “İnsanların eğlenmesi gerek. Futbol sosyal bir oyun ve bu oyun izleyiciler için var. Kulüplerin ilk hedefi izleyicilerin keyif almalarını sağlamak olmalı. İnsanlar ofansif futbol izlemek istiyorlar, defansif değil. Benim mentalitem hiç bir zaman, bir gol atıp sonra savunma yapmak olmadı, ben ofansif futbolu severim, kazanmaya oynarım” dedi.

Saha içinde ve saha dışında farklı olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam “90 dakika boyunca kazanmak için elimden geleni yaparım. Özellikle teknik direktörseniz herkesin gözü kazanmanız için sizde olur. Ama 90 dakika bitince en alçakgönüllü yine ben olurum. Herkese karşı eşit mesafeliyim ve adilim.” diye konuştu.

Daily Mail, Yılmaz Vural'ın renkli kişiliği ve kariyerine bolca yer verdi. Vural'ın 1986'dan beri teknik direktörlük yaptığını belirten gazete, ünlü simanın Türk medyasında bol bol yer aldığını ve karizmatik bir kişilik olduğunu da yazdı.