Erkut Can Vurun... Vurun...
HABERİ PAYLAŞ

Vurun... Vurun...

Genelkurmay, Cizre’de teröristlerin tüyler ürperten telsiz konuşmalarını yayınladı.

Panik içindeler. Liderlerine karşı itaatsizlik başlamış. Bakın konuşmaya.

Terörist 1: Evden kaçıyorlar müdahale edin.

Terörist 2: Yok bakın annedir, bir kız bir adam var.Yapamayız.

T1: Hiç fark etmez arkadaş.

T2: Azad kendisi sivile dikkat edin dedi. Müdahale edemeyiz.

T1: Fark etmez. Vurun hepsini, onlar da arasına gitsin.

T2: Rozen nasıl olur Rozen.

T1: Vurun. Vurun.

Görüyorsunuz değil mi, insani duyguları kendisinden önce ölmüş. Zaten o da bir yaşayan ölü. Belki de ölmüştür.

Haberin Devamı

Çünkü, öz yönetim, öz ölüme dönüştü. Ama bize de şehitler verdiriyor. Hendekleri, barikatları aşacak yeni bir barış yoluna ihtiyacı var bu ülkenin artık. Ama nasıl.

HADİ CANIM

Din İşleri Yüksek Kurulu’nun, yayınladığı fetvada, “Şans faktörüne dayalı piyango, toto, loto, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar kumardır ve haramdır” denildi.

Bitmedi. Bu yollarla kazanılan paralarla yapılan hayır işleri de geçersizdir denildi. Ne zaman? Geçtiğimiz hafta içinde. Bir kişiye 55 milyon ikramiyeli Yılbaşı Piyangosu biletlerinin yüzde 85’inin satıldığının açıklandığı gün.

Nasıl Merkez Bankası piyasalar kapandıktan sonra açıklama yapar, bunlar da biletler bittikten sonra yaptılar. Tam dostlar alışverişte görsün misali.

İşte Noel Baba

Yılbaşı yaklaşırken, Müslümanlar Noel, yılbaşı kutlar mı teranesi de başladı. Hay Allah iyiliğinizi versin. Yahu yılbaşı dini bir gece mi? 31 Aralık tüm insanlığın ortak sevinci. Yeni yıla girmek. Hıristiyanları ilgilendiren Noel geçti.

Onlar kutladılar. Sana ne. Sen yılbaşı gecesi, ister şükret, ister küfret. Bana ne. Ama insanları bölme yeter.

Burası öyle bir ülke ki, adamın biri ekrana çıkıp, “Noel Baba iyi bir adam olsaydı, bacadan girmez, kapıdan girerdi” bile diyebiliyor.

Halbuki bir firmanın önünde durmak için belirli bir yevmiye ile anlaşan Noel Baba görünümlü bir Müslüman’ın bir resmi dolaşıyor.

Görünümüne aldırış etmeden akşam namazını kılmış, sonra işine giri dönecek.

Ekmek parası ve yılbaşını bir mutluluk gecesi olarak bilen çocukları eğlendirmek için.

Haberin Devamı

Bu yıl da olmasın

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, çok masraflı olduğu için bu yıl Nişantaşı’nı ışıklandırmadı. Ertuğrul Özkök ise, “Nişantaşı ışıkla yaşayan bir belde. Karardı. Hem de en çok ihtiyacımız olduğu bir yılda” demiş.

Evet, bu yıl farklı. Her gün şehit haberleri gelirken, bu acıyı ışıklandırmak neden gerekli anlayamadım. Ateş düştüğü yeri yakıyor doğru.

Biraz da Nişantaşı yanmasa ne olur.

Gülüp oynamasın. Ayrıca belediye yapmadı. Tamam. Peki semtteki yüzlerce dev marka niçin yapmadı. Niye hep belediye. Şehir yine de yeterince ışıl ışıl. Artık Özkök bu kadarıyla idare edecek.

Şehitlik aşkı

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Gençlik Kolları Kongresi’nde karşısındaki gençlere, kürsüden bakmış bakmış ve “Şehitlik aşkı” görmüş yüzlerinde.

Yapma be Sayın Başbakan. Keşke gözlüksüz baksaydın.

Net göremezdin hiç olmazsa. Ve o yüzlerde,

Umut görseydin

Başarı görseydin

İlim, irfan görseydin

Aziz Sancar’lar görseydin.

Ve keşke, vandallığa prim vermeseydin. Bu ülkeye hizmet ederken şehit olmak da var tamam da, eceliyle ölene kadar hizmet etmek daha evla değil mi?

Haberin Devamı

100 GARANTi

Dolu dolu 101 yıl yaşayan, kökleri Selçuklu hanedanına dayanan bir Cumhuriyet kadını. 1936’da o günün şartlarıyla, Erciyes Dağı’na tırmanan ilk Türk kadını. İlmiye Bergman sessiz sedasız yaşama veda etti.1914 doğumluydu.

Bir başka 1914 doğumlu İlmiye’miz Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ise yine 101 yaşında ve pek fazla sağlık şikayeti olmadan yaşıyor.

Allah daha nice yıllar nefes versin. Yaradan’ın İlmiye’lere lutfu bu demek ki. Siz de kızınız olursa ikinci isim olarak İlmiye adını koyun. Uzun yaşasın. 100 garanti.

LÜTFEN DİYORLAR KULAK VERİN

Şimdi 5 aylık olan bizim de bir kedimiz var artık. Kızım ve damadımın minicikken sokaktan getirdiği. Eve bir can daha girdi. Neşe ama çoğunlukla yaramazlık kaynağı.

Hani köpek, ‘Koruyorlar, besliyorlar onlar benim her şeyim’ dermiş. Kedi ise, ‘koruyorlar, besliyorlar, ben onların her şeyiyim’ dermiş ya, aynen öyle.

Kedi sahibi olunca internette kedi haberlerine daha çok bakar oldum. İşte biri.

Arkamdan yürüme yol gösteremeyebilirim. Önümden yürüme arkandan gelemeyebilirim. Sadece yanımda yürü ve dostum ol, demiş Albert Camus Dostlukla nice yıllara. Yeni yılınız kutlu olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder