Spor Vuvuzelaya yasak yok

Vuvuzelaya yasak yok

Paylaş
Vuvuzelaya yasak yok

Güney Afrika'da 11 Haziran'da başlayacak Dünya Kupası'nda, Güney Afrikalıların geleneksel çalgısı vuvuzelanın statlarda çalınmasına engel getirilmedi

Fil sesine benzer bir ses çıkaran çalgının, anonsların duyulmasını engellemesi halinde yasaklanabileceğini söyleyen organizatörler, gerekli testlerin yapıldığını ve vuvuzelanın statlarda çalınmasına engel olmadığına karar verdi.

Johannesburg’da, 90 bin kişilik Soccer City stadında geçen hafta Güney Afrika ile Kolombiya arasında yapılan hazırlık maçında tribünlerin dolduğu ve bu maçta acil anonslar için ses seviye testi yapıldığı belirtildi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) yetkililerinden Danny Jordaan, kendisinin de daha önce vuvuzela hakkında endişeleri bulunduğunu, ancak testlerde bu endişelerin ortadan kalktığını kaydederek, "Vuvuzela, artık Dünya Kupası’nda. Çalgı, bu Dünya Kupası’nın bir parçası" dedi.

Jordaan, sadece taraftarlardan milli marşlar sırasında vuvuzela çalınmamasını isteyeceklerini, ancak çalgının yasaklanmayacağını belirtti.

FIFA Başkanı Sepp Blatter da vuvuzelayı savunmuş ve bu çalgının diğer ülkelerdeki tezahüratlar ya da davullar gibi Güney Afrika futbolunun bir parçası olduğunu söylemişti.

Güney Afrika’da geçen yıl düzenlenen Konfederasyon Kupası’nda birçok oyuncu ve teknik direktör vuvuzeladan yakınmıştı. Tayland Teknik Direktörü Bryan Robson, geçen ay Güney Afrika ile yapılan hazırlık maçında, vuvuzela çalınması nedeniyle oyuncularıyla iletişim kuramadığını söylemişti.

Haberin Devamı