Spor Vuvuzelaya yasak yolda

Vuvuzelaya yasak yolda

Paylaş
Vuvuzelaya yasak yolda

İngiliz basını, Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası'nda statlarda taraftarların çaldığı "vuvuzela"ları yasaklayabileceğini yazdı

Guardian gazetesi, "birçok kişiyi çıkardığı sinir bozucu sesle rahatsız eden vuvuzelanın Dünya Kupası’nda statlara alımının durdurulabileceğini" kaydetti.

FIFA’nın, oyun sırasında sahaya vuvuzela atılırsa bu yerel çalgının yasaklanacağını bildirdiği ve taraftarları milli marşlar sırasında vuvuzela çalmaması konusunda uyardığı hatırlatıldı.

Daily Telegraph gazetesi de, televizyon yayıncılarının, taraftarların ve oyuncuların şikayetlerinin ardından vuvuzelaların yakında yasaklanabileceğini yazdı.

VUVUZELA YASAKLANSIN
TÜRK AVUKATTAN VUVUZELA BAŞVURUSU

Güney Afrikalılar’ın ülkenin futbol kültürünün bir parçası olarak gördükleri vuvuzelayı savunduğunu kaydeden gazete, diğer taraftarların ise vuvuzela sesinin tezahüratları bastırdığı için yasağa destek verdiğini belirtti.

Vuvuzelanın çıkardığı sesten rahatsız olan taraftarlar, www.banvuvuzela.com (vuvuzela yasaklansın) isimli bir site açmıştı. FIFA, statlarda anonsların duyulmasını engellemediği gerekçesiyle vuvuzelanın Dünya Kupası’nda yasaklanmasına gerek görmemişti.

Haberin Devamı