Spor 'Washigol' gole doymuyor

'Washigol' gole doymuyor

Paylaş
'Washigol' gole doymuyor

2002 yılında yaşadığı kalp sorunu nedeniyle sarı-lacivertli ekip ile yolları ayrılan Washington, Brezilya liginde gol krallığına koşuyor

Brezilyalı futbolcunun ardından Hollanda Ligi gol kralı Mateja Kezman ve İspanya Ligi gol kralı Daniel Güiza'yı renklerine bağlayan ancak istediği verimi alamayan sarı lacivertlilerin o günlerde bir daha futbol oynayamayacağı söylenen "Washigol" lakablı futbolcu, günümüzde 35 yaşında 14 'ü ilk 11'de olmak üzere toplamda forma giydiği 17 karşılaşmada kaydettiği 10 gol ile Brezilya Ligi gol krallığı sıralamasında ilk sırada yer alırken, takımı Fluminense ile de şampiyonluğa koşuyor.

2000-2002 yılları arasında formasını giydiği Ponte Preta kulübünde yıldızı parlayan tam adı ile Washington Stecanela Cerqueira, Brezilya ekibi ile çıktığı 56 karşılaşmada 42 kez ağları havalandırmayı başararak 27 yaşında Avrupa kulüplerinin radarına girdi.

Talipleri arasından Fenerbahçe'yi tercih eden Washington, Türkiye kariyerine 12 maçta 9 kez ağları havalandırarak çok iyi başlangıç yapmasına rağmen kalp sorunları olduğu gerekçesiyle sarı-lacivertli kulüp tarafından sözleşmesi fesh edildi.

Tedavisinin ardından Fenerbahçe'ye dönmek için haber yollasa da sarı lacivertli ekip yöneticileri tarafından reddedilen ve doktorlar tarafından bir daha futbol oynayamayacağı söylenen Brezilyalı futbolcu 2004 yılında Atlético Paranaense ile sözleşme imzaladı.

JAPONYA'DA GOL KRALI OLDU

Brezilya ekibinde 38 maçta kaydettiği 34 gol ile gol kralığına ulaşan sambacı, bu performansıyla bir daha futbol oynayamaz diyenlere sert bir cevap verdi.

Kariyerinde yeni bir maceraya atılarak rotasını Japonya'ya çeviren Washington, Uzak doğuda geçirdiği 2 sezonun ilkinde Tokyo Verdy formasıyla oynadığı 33 karşılaşmada 22, diğer sezonda ise Urawa Red Diamonds takımıyla çıktığı 52 mücadelede 42 defa ağları sarsmış ve kariyerine bir gol krallığı ve şampiyonluk daha ekledi.

FLUMİNENSE İLE YENİDEN KRALLIK

Kariyerinin sonbaharında yeniden ülkesine dönen Washigol, Fluminense ile sözleşme imzaladı. Brezilya ekibi ile 28 maçta kaydettiği 21 golle bir kez daha gol krallığı oldu.

Bir başka Brezilya ekibi Sao Paulo'ya transfer olan Washington, 59 mücadelede 35 kez ağları havalandırarak yeniden Fluminense'ye döndü.

22 haftası geride kalan Brezilya Ligi'nde 41 puan ile 2. sırada yer alan Fluminense'ye 10 gol ile katkıda bulunan Washington gol krallığında da liderliğini sürdürüyor.

ONUR GÜLER/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı