Bilim - Teknoloji Web öldü yaşasın yeni kral!
Paylaş
Web öldü yaşasın yeni kral!

İnternetin altın çağlarını yaşadığı günümüzde araştırmalar gözden kaçırdığımız bir gerçeği ortaya çıkarttı. 2011 yılı itibariyle web ölmeye başlamış peki yeni kral kim?

Günümüzün en popüler iletişim aracının çoğu insan internet olduğunu düşünüyor. Ancak araştırmalar ilginç bir gerçeği de ortaya çıkarttı. Mobil internet tüm dünyada bilgisayarla kullanılan nette kıyasla yüzde 56 oranında artış göstermiş durumda. Bu aynı zamanda yeni bir döneminde başlangıcı demek. ComScore ve Alexa'nın yaptığı araştırmalara göre artık tüketiciler web'e eskisi kadar ilgi göstermiyor.

Haberin Devamı

Sonuçlar İlginç

Akıllı telefonları ve son model tabletlerini ellerinden düşürmeyen tüketiciler web yerine uygulamalarla vakit geçirmeyi tercih ediyor. Rapora göre, tüketiciler geçtiğimiz haziran ayında günde ortalama olarak 64 dakikalarını web üzerinde geçirirken 43 dakikalarını ise mobil uygulamalarla değerlendiriyor.

Bu yıl ise değerler oldukça yükselmiş durumda. Kullanıcılar bu Haziran'da ortalama olarak 74 dakikalarını internette geçirirken mobil uygulamalara ayırdıkları vakit ise 81 dakikaya yükseldi.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.