Bilim - Teknoloji WeChat yeni bir rekor kırdı
Paylaş
WeChat yeni bir rekor kırdı

Günümüzde mesajlaşma uygulamaların hayli popüler olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. Bunlardan en hit olanı hiç şüphesiz WhatsApp diyebiliriz.

Fakat WhatsApp dünyanın her yerin özgür bir şekilde kullanılamıyor. Bazı hükümetler WhatsApp’ın kullandığı uçtan uca şifreleme sistemi yüzünden bu mesajlaşma uygulamasını yasaklamış durumda. İşte bu tarz ülkelerde, kullanıcı verilerine erişmenin çok daha kolay olduğu WeChat tarzı uygulamalar kullanılıyor. Bu ülkelerin başında da Çin geliyor.
Bilindiği üzere WeChat ülkemizde de önemli bir kullanıcı sayısına sahip. Fakat ülkemizdeki kullanım amacı anlık mesajlaşma uygulamasının biraz dışında kalıyor. Kullanıcılar genelde WeChat’i Tinder kıvamında kullanıyorlar.

Çin’de ise durum biraz farklı. Hali hazırda WhatsApp ve türevi uygulamaların yasak olduğu Çin’de insanlar WeChat’i kullanmaya teşvik ediliyor. Bir ara bu uygulamanın kişisel verileri Çin hükümetiyle paylaştığı iddiaları da ortaya atılmıştı. Haliyle bu kadar kalabalık bir ülkede tek el kıvamında olmak, kullanıcı sayısında da önemli bir artışa neden oluyor.
WeChat tarafından yapılan açıklamada, aktif hesap sayısının 1 milyara ulaştığı belirtildi. Elbette aktif hesap sayısı, aktif kullanıcı sayısını belirtmiyor. Pekala bir kişinin birden fazla hesabı olması kuvvetle muhtemel diyebiliriz.

Şunu tekrardan belirtelim. WeChat’in bu kadar popüler olmasının temel nedeni, Çin’de WhatsApp tarzı uygulamaların yasak olması. Doğal olarak bu yasaklar da Çin kökenli uygulamanın yolunu açmış durumda.

LG X4 PİYASAYA SÜRÜLDÜ

Haberin Devamı