Spor Wenger hakeme ateş püskürdü

Wenger hakeme ateş püskürdü

Paylaş
Wenger hakeme ateş püskürdü

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya 3-1 yenilerek elenen Arsenal teknik direktörü Wenger, maçın hakemi Massimo Busacca'ya kızgın olduğunu söyledi

Wenger, Fransız Canal Plus’a yaptığı açıklamada, Busacca’ya özellikle maç 1-1 devam ederken Arsenal’in Hollandalı forveti Robin Van Persie’ye gösterdiği 2. sarı kart nedeniyle ateş püskürdü.

İlk maçı İngiltere’de 2-1 kazanan Arsenal, dünkü maçta Lionel Messi’nin 45 3. dakikadaki golüyle 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen 53. dakikada Barcelonalı Sergio Busquets’in kendi kalesine attığı golle 1-1 eşitliği sağlamış ve turu geçecek avantajlı skoru yakalamıştı.

BARCELONA BİLETİ KAPTI: VİDEO

Hakem Busacca’nın 56. dakikada daha önce sarı kartı bulunan Van Persie’yi düdükten sonra topa vurması nedeniyle 2. sarı karttan ihraç etmesi üzerine Arsenal 10 kişi kaldı.

Maçın tamamında Barcelona kalesine şut atamayan Arsenal, 10 kişi kaldıktan sonra tamamen savunmaya çekilmek zorunda kaldı ve Barcelona 69. dakikada Xavi ve 71. dakikada Messi’nin penaltıdan attığı gollerle maçı 3-1 kazanarak, çeyrek finale yükselen takım oldu.

"HAKEM MAÇI KATLETTİ"

Arsenal’in hiç şut atamadığı maçta Barcelona, Arsenal kalesine 10’u kaleyi bulan 19 şut attı. Van Persie’nin atılmaması halinde maçın çok daha ilginç olacağını ve kırmızı kart kararının inanılmaz olduğunu söyleyen Arsene Wenger, "Seyircinin çıkardığı gürültüyü duydunuz.

Bu hem benim için, hem futbolu sevenler için gecenin üzüntüsü oldu. Hakem maçı katletti. Bu düzeyde bir maçta böyle bir karta anlam veremiyorum. Oyuncularım ellerinden geleni yaptı, iyi bir maç çıkarttık, Barcelona’ya karşı 10 kişi oynamak çok zor" dedi.

VAN PERSİE: TAM BİR ŞAKA

Van Persie de yaptığı açıklamada, oyundan atılmasını "tam bir şaka" olarak nitelendirdi. Hollandalı golcü, "Oyundan atılmam maçın sonucunu etkiledi. 95 bin kişi tribünde bağırırken düdüğü nasıl duyabilirim" dedi.

Kendisine düdükten 1 saniye sonra topa vurduğu söylenen Van Persie, "Bu durumu daha da kötü hale getiriyor. 4-5 ya da 6 saniye olsa bunu anlayabilirim. Hakem düdüklerini hep bizim aleyhimize çaldı. Ona durumu anlatmaya çalıştım, bana sadece (ikinci sarı kartın) dedi" diye konuştu.

GUARDİOLA: ARSENAL 3 PAS YAPAMADI

Barcelona Teknik Direktörü Josep Guardiola, takımının çok iyi oynadığını ve Arsenal’in maçta üst üste 3 pas yapamadığını söyledi. Arsene Wenger’in Van Persie’nin kırmızı kartıyla ilgili yorumlarını değerlendiren Guardiola, "Aslında üst üste 3 pas bile yapamadılar.

Tek bir şut atamadılar. Çünkü muhteşem bir maç çıkardık. 11’e 11 iken çok iyi oynadık. 11’e 10 kaldığımızda daha da iyi oynadık. Belki de skoru korumak istediler, bilmiyorum.

Wenger’in tepkisini anlıyorum, ben de teknik adamım. Belki bir gün bir şeyler içerken onla futbol konuşuruz. Nasıl bir analiz yapar bilemiyorum. Oyuncuları atıldığı için elendiklerini söyleyebilir. Maçı böyle analiz edecekse sorun yok. İlk maçta da çok şey oldu. Biz o maçtan dersler çıkarttık ve hatalarımızı düzelttik" dedi.

Haberin Devamı