Spor Wenger, Oğuzhan'ı övdü

Wenger, Oğuzhan'ı övdü

Paylaş
Wenger, Oğuzhan'ı övdü

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında karşılaşacağı Arsenal takımının teknik direktörü Arsene Wenger, yarınki karşılaşmayı, en iyi performanslarını göstererek kazanmaları gerektiğini söyledi.

Wenger, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında, "UEFA Şampiyonlar Ligi’nde her şansı değerlendirmeye çalışıyoruz. Bir Türk takımına karşı kazanmanın zor olduğunu biliyoruz. En iyi performansımızı göstermemiz gereken bir maç. Beşiktaş, iyi ve güçlü bir takım. Yarın kazanmamız gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Deneyimli teknik adam, takımı taşıyan uçağın ineceği havalimanı konusunda yaşanan karışıklığa ilişkin soru üzerine ,"Ufak bir kargaşa vardı. Sonunda inmemiz gereken yere indik ve sorun halloldu" ifadesini kullandı.

Premier Lig’in ilk haftasında yaptıkları maçı kazandıklarını hatırlatan Fransız teknik direktör, "Cumartesi günkü maçı kazanmamıza rağmen performansımızdan memnun değildik. Ancak her zaman gelişime yer vardır. Biz de gelişim yönünde performans sergileyeceğiz. Önemli olan test, kısa hazırlanma süreçlerinin olması. Peş peşe 3 ciddi maç yapacağız ve bu karşılaşmalarda elimizden geleni ortaya koyacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Arsene Wenger, UEFA Şampiyonlar Ligi tecrübesine sahip olduklarını belirterek, "Daha gerçekçi olmam gerek. Gruptan çıkmamız ve başarılı olmamız gerekiyor. Bunları konuşmadan önce play-off turunda Beşiktaş’ı elememiz lazım" dedi.

Haberin Devamı

"Oğuzhan’ın üst düzey oyuncu olmasını görmek mutluluk verici"

Beşiktaş forması giyen eski öğrencisi Oğuzhan Özyakup hakkındaki görüşleri sorulan Wenger, "Oğuzhan’ın, bizim tarafımızdan iyi şekilde yetiştirilen bir oyuncu olmasından dolayı çok mutluyum. Fizik, teknik, güç, enerji ve bitiricilik bakımından çok yeteneklidir. Büyük maçlarda çok şans bulamadı ancak Türkiye’de üst düzey bir oyuncu olduğunu görmek, bizim için mutluluk verici" ifadesini kullandı.

Wenger, büyük maçları kazanma konusunda kulüp olarak gereken tecrübeyi elde ettiklerine değinerek "Her galibiyet sizi daha güçlü yapar. Yarınki maçı kazanmamız, oyuncularımızın kendilerine güvenmeleri açısından bir artı katacaktır" diye konuştu.
Arsenalli orta saha oyuncusu Mathieu Flamini ise Beşiktaş ile yapacakları maça ilişkin, "Beşiktaş’a çok saygı duyuyoruz.

Arsenal de çok büyük bir kulüp. Büyük tecrübeye sahibiz. Yarınki maçta iyi oynayacağımızı düşünüyorum" ifadesini kullandı.

AA