Bilim - Teknoloji WhatsApp uygulaması iOS için güncellendi!
Paylaş
WhatsApp uygulaması iOS için güncellendi!

Geçtiğimiz haftalarda Android için güncellenen WhatsApp şimdi iOS güncellemesiyle karşımızda. İşte WhatsApp’ın yeni özellikleri

WhatsApp ve diğer Facebook servisleri Snapchat özelliklerini almaya devam ediyor. Uzun bir sürenin ardından ilk defa güncellenen WhatsApp, tanıdık bir uygulamanın özellikleriyle karşımıza çıktı. İlk iddialar geçtiğimiz haftalarda gündeme gelmişti, yayınlanan güncellemeyle birlikte iddialar doğrulanmış oldu.

WhatsApp güncellemesiyle hangi özellikler geldi?

İlk olarak WhatsApp uygulamasının arayüzünde ufak değişiklikler yapıldığını söyleyebiliriz. Gönderme butonu başta olmak üzere, sohbet ekranında ufak dokunuşlar var. Ancak asıl detay fotoğraf ve video paylaşımlarında karşımıza çıkıyor.

Bundan böyle artık WhatsApp uygulaması içerisinde fotoğraf ve video gönderirken, fotoğraf ve videoların üzerine yazılar yazmak, emoji karakterleri eklemek ve çizim yapmak mümkün. Yazı stili ve fırça kalınlığını ayarlayarak gönderilecek ögeleri zenginleştirmek mümkün. Uzun süredir Shapchat uygulamasında kullanılan bu özellik artık WhatsApp’ta!
Bir diğer yenilik ise grup konuşmalarında karşımıza çıkıyor. Grup konuşmalarının ayarlarında yöneticileri bir bağlantı (link) bekliyor. Söz konusu bu bağlantı, bir başka WhatsApp kullanıcısına yollandığında, tek bir tıklama ile gruba girmek mümkün oluyor. Bu sayede grup konuşmalarına başka kullanıcıları eklemek çok daha kolay oluyor. “Gruba davet bağlantısı” olarak adlandırılan bu linke sadece grup yöneticileri erişebiliyor.

Tüm bu yenilikler dün, iOS platformu için AppStore uygulama marketindeki yerini aldı. Güncellemeye ülkemizden de ulaşmak mümkün.

Haberin Devamı