Bilim - Teknoloji WhatsApp'daki yeni açık ile sizin adınıza mesaj gönderiliyor
Paylaş
WhatsApp'daki yeni açık ile sizin adınıza mesaj gönderiliyor

1.5 milyardan fazla aktif kullanıcı olan WhatsApp'ta yeni bir açık keşfedildi. Bu hata sayesinde bilgisayar korsanları, kullanıcıların yazışmalarına müdahale ediyor ve onların adına arkadaşlarına mesaj gönderiyor

Bir süredir uygulama vasıtasıyla yayılan sahte haberler nedeniyle başı dertte olan WhatsApp, geçtiğimiz günlerde mesaj yönlendirme özelliğine kısıtlamalar getirmişti ancak bu iş bu kadar kolay çözülmeyecek gibi görünüyor. WhatsApp’ta keşfedilen yeni güvenlik açığı, bilgisayar korsanlarının içeri sızmasıyla birlikte kullanıcıların grup ve kişisel yazışmalardaki mesajları değiştirmesine olanak tanıyor.

Haberin Devamı

Check Point isimli yazılım firması tarafından ortaya çıkarılan bu durum konusunda tüm WhatsApp kullanıcıları uyarılıyor. Çünkü hacker’lar sizin adınıza siber suç işleyebilirler veya ailenize ve arkadaşlarıza hiç yazmadığınız sahte mesajlar gönderebilirler. Uzmanlar WhatsApp’ın acilen bu sorunu çözmesi konusunda uyarıyor. Aksi taktirde yanlış bilgiler hızlı bir şekilde yayılabilir.

Uygulamadaki güvenlik açığı sebebiyle hacker’lar ayrıca alıntı özelliğini kullanarak mesajın asıl sahibini de değiştirebiliyor. Ayrıca başka bir grubun katılımcısına özel mesaj gönderildiğinde, eğer cevap alınırsa gönderilen mesaj tüm grupta görünüyor.

Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp uygulaması, 1.5 milyardan fazla kullanıcı sayısına ve 1 milyardan fazla gruba sahip. Dolayısıyla sahte haberlerin yayılmasını sağlamak için daha iyi bir ortam yok gibi görünüyor. Çünkü bir haber ne kadar saçma görünürse görünsün arkadaşınızdan geldiği takdirde bir kontrol edersiniz.İ

Haberin Devamı